Texaco gaat in tankstations ‘op korte termijn’ Subway restaurants openen

Volgens de website van Texaco volgt ‘op zeer korte termijn’ de opening van een Subway restaurant in een tankshop

Tankshops - De automobilist kan binnenkort in een aantal Texaco tankstations in Nederland en België terecht voor Subway broodjes en Starbucks koffie. Texaco is van plan in het eerste jaar vier tot zes Subway restaurants in tankstations te gaan vestigen.

Dit kan worden opgemaakt uit een personeelsadvertentie die Texacoop haar website heeft geplaatst. ‘Vanwege de uitbreiding van ons netwerk met Subway Restaurants zijn we op zoek naar een area sales manager Subway die succesvol de eerste stores lanceert en vervolgens de resultaten weet te optimaliseren’, zo valt te lezen. Onder de verantwoordelijkheid van de manager komen circa zes store managers en in totaal vijftig medewerkers te vallen waarmee Texaco op het gebied van personeelsuitbreiding eveneens een belangrijke stap zet. Over waar en wanneer het eerste Subway restaurant in een Texaco opent, wil een woordvoerder van de oliemaatschappij uit Breda geen mededelingen doen, maar volgens de website is dit ‘op zeer korte termijn’.

Samenwerking
European Forecourt Retail Group (EFR), moederbedrijf van Texaco tankstations, werkt al samen met onder meer Délifrance, Spar en KFC en hier komen nu dus Subway en de Amerikaanse koffiecaféformule Starbucks bij. EFR wordt in de nieuwe partnerschappen franchisenemer van beide brands. Dit betekent dat het zelf verantwoordelijk is voor de exploitatie van de winkels en dat het personeel in dienst komt van EFR. In november startte EFR in België de samenwerking met Délifrance. Inmiddels zijn vijf zogenaamde ‘branded bakeries’ geopend in onder meer Gent, Kontich en Ukkel. EFR bedient 1100 benzinestations en conveniencestores in de Benelux en Frankrijk.
Subway, van origine een Amerikaanse broodjesformule, is bekend van de ‘subs’, broodjes die ter plekke op wens van de consument vers worden bereid door een ‘sandwich artist’. Met meer dan 45.000 vestigingen in 110 landen is Subway in aantal locaties de grootste restaurantformule ter wereld.

Meer hierover in de zojuist verschenen uitgave van @FoodClicks mei 2017

Auteur: Paul Peter Blonk