Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam

Zevende editie Gastvrij Rotterdam heeft veel aandacht voor horecatalenten

Beurzen – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam wordt op maandag 23 september om 11.30 uur door Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, geopend. De zevende editie kent drie dagen lang een programma volledig gericht op de foodprofessional.

De beurs opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de Gouden Pollepels van het AD. Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam is blij dat hij voor deze editie Thérèse Boer en Herman den Blijker bereid heeft gevonden de opening te verrichten. “Als geen ander kennen zij het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca.”

Bocuse d’Or

De onderwerpen die binnen het thema ‘talentontwikkeling’ aan bod komen zijn onder meer: De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Deze kookwedstrijd is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. Een topjury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten, waarvan de winnaar naar de finale mag in Tallinn in Estland. Deze wedstrijd wordt gehouden in mei 2020.

Future Talents 2020

De Kick-off van de Future Telents 2020. Een initiatief van Miele, Food Inspiration en Koppert Cress, om jonge talenten in de horeca te stimuleren. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. Op 6 april 2020 vindt de 10e editie van deze wedstrijd plaats, maar de Kick-off wedstrijd is tijdens Gastvrij Rotterdam.

KHN - WAB wetgeving

Verder houdt Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, een verhaal over het thema talent en de nieuwe WAB wetgeving. En wordt op de eerste beursdag ook de winnaars bekend gemaakt van De Gouden Pollepel in de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht. De Gouden Pollepel is de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD.

Keltum Restaurant prijs

Tot slot wordt de jaarlijkse Keltum Restaurant prijs uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs. Drie eerder, door een jury, genomineerden bedrijven hebben de afgelopen periode een "mysterie” bezoek gehad. Ook die winnaar wordt tijdens de opening op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek