Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam
Beurzen – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam wordt op maandag 23 september om 11.30 uur door Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, geopend. De zevende editie kent drie dagen lang een programma volledig gericht op de foodprofessional. De beurs opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de Gouden Pollepels van het AD. Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam is blij dat hij voor deze editie Thérèse Boer en Herman den Blijker bereid heeft gevonden de opening te verrichten. “Als geen ander kennen zij het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca.” Bocuse d’Or De onderwerpen die binnen het thema ‘talentontwikkeling’ aan bod komen zijn onder meer: De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Deze kookwedstrijd is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. Een topjury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten, waarvan de winnaar naar de finale mag in Tallinn in Estland. Deze wedstrijd wordt gehouden in mei 2020. Future Talents 2020 De Kick-off van de Future Telents 2020. Een initiatief van Miele, Food Inspiration en Koppert Cress, om jonge talenten in de horeca te stimuleren. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. Op 6 april 2020 vindt de 10e editie van deze wedstrijd plaats, maar de Kick-off wedstrijd is tijdens Gastvrij Rotterdam. KHN - WAB wetgeving Verder houdt Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, een verhaal over het thema talent en de nieuwe WAB wetgeving. En wordt op de eerste beursdag ook de winnaars bekend gemaakt van De Gouden Pollepel in de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht. De Gouden Pollepel is de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD. Keltum Restaurant prijs Tot slot wordt de jaarlijkse Keltum Restaurant prijs uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs. Drie eerder, door een jury, genomineerden bedrijven hebben de afgelopen periode een "mysterie” bezoek gehad. Ook die winnaar wordt tijdens de opening op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt. Bron: @FoodClicks Beurzen – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam wordt op maandag 23 september om 11.30 uur door Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, geopend. De zevende editie kent drie dagen lang een programma volledig gericht op de foodprofessional. De beurs opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de Gouden Pollepels van het AD. Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam is blij dat hij voor deze editie Thérèse Boer en Herman den Blijker bereid heeft gevonden de opening te verrichten. “Als geen ander kennen zij het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca.” Bocuse d’Or De onderwerpen die binnen het thema ‘talentontwikkeling’ aan bod komen zijn onder meer: De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Deze kookwedstrijd is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. Een topjury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten, waarvan de winnaar naar de finale mag in Tallinn in Estland. Deze wedstrijd wordt gehouden in mei 2020. Future Talents 2020 De Kick-off van de Future Telents 2020. Een initiatief van Miele, Food Inspiration en Koppert Cress, om jonge talenten in de horeca te stimuleren. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. Op 6 april 2020 vindt de 10e editie van deze wedstrijd plaats, maar de Kick-off wedstrijd is tijdens Gastvrij Rotterdam. KHN - WAB wetgeving Verder houdt Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, een verhaal over het thema talent en de nieuwe WAB wetgeving. En wordt op de eerste beursdag ook de winnaars bekend gemaakt van De Gouden Pollepel in de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht. De Gouden Pollepel is de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD. Keltum Restaurant prijs Tot slot wordt de jaarlijkse Keltum Restaurant prijs uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs. Drie eerder, door een jury, genomineerden bedrijven hebben de afgelopen periode een "mysterie” bezoek gehad. Ook die winnaar wordt tijdens de opening op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtAnne-Wies van Oosten genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar
Verkiezing - Tijdens een besloten diner met Marimar Torres van Familia Torres wijnen uit Californië, heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2024 Anne-Wies van Oosten aangekondigd als tweede kanshebber voor de titel.
Lees berichtChef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell
Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.
Lees berichtHerman den Blijker ontwikkelt Franse specials voor Shell Café
Actie - Opnieuw kunnen bezoekers van een Shell-station hun culinaire hart ophalen door een samenwerking met één van Nederlands bekendste en meest succesvolle TV koks. Dit keer is het Herman den Blijker.
Lees berichtTrendwatcher Scholtens ziet ons lijden aan digitale obesitas
Event – “We zijn allemaal verslaafd aan digitale dopamine, en lijden hierdoor in een bepaalde vorm aan digitale obesitas”. Woorden van trendwatcher Jeanneke Scholtens van Buro Zorro tijdens de workshop die zij gaf op Gastvrij Rotterdam bij een bijeenkomst van FoodserviceXS.
Lees berichtJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records
Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.
Lees bericht