Thuisbezorgd.nl leverde in 2017 half miljard euro aan maaltijden


Bezorgdienst –Thuisbezorgd.nl leverde in 2017 meer dan een half miljard euro aan maaltijden voor ongeveer 7.500 bezorgrestaurants. Volgens het bedrijf is het daarmee indirect verantwoordelijk voor ongeveer 20.000 voltijds en deeltijdsbanen in Nederland, zo laat het in een persbericht weten. Daarnaast levert de bestelsite de aangesloten bezorgrestaurants op jaarbasis ook nog eens gemiddeld bijna 80.000 euro aan omzet op. Een bedrag dat de afgelopen drie jaar is verdubbeld. Thuisbezorgd.nl is via het in Amsterdam gevestigde moederbedrijf Takeaway.com eveneens actief in acht Europese landen. In Duitsland werd vorig jaar voor 480 miljoen euro bij het bedrijf besteld, en in België voor 103 miljoen euro. Het bedrijf heeft circa 900 mensen in dienst, waarvan vele honderden in de Nederlandse vestigingen in Enschede en Amsterdam. Scoober Daarnaast werkt het bedrijf met een eigen bezorgservice Scoober. Deze tak is nog verliesgevend en in Nederland actief in zes steden met ongeveer 1.000 eigen bezorgers. Jaarlijks zouden via deze bezorgdienst 275.000 orders worden geplaats. In de regel ligt het gemiddelde orderbedrag bij deze bestellingen iets hoger, omdat het veelal om de duurdere restaurants gaat. Recent werd Groningen als stad toegevoegd aan deze bezorgdienst. Scoober verzorgt daar gratis de bezorging van maaltijden voor Vapiano, Cervantes en Pappa Joe. Bezorgers van Scoober zijn in loondienst, verzekerd en zijn voorzien van e-bikes. Bron: Takeaway/@FoodClicks Bezorgdienst –Thuisbezorgd.nl leverde in 2017 meer dan een half miljard euro aan maaltijden voor ongeveer 7.500 bezorgrestaurants. Volgens het bedrijf is het daarmee indirect verantwoordelijk voor ongeveer 20.000 voltijds en deeltijdsbanen in Nederland, zo laat het in een persbericht weten. Daarnaast levert de bestelsite de aangesloten bezorgrestaurants op jaarbasis ook nog eens gemiddeld bijna 80.000 euro aan omzet op. Een bedrag dat de afgelopen drie jaar is verdubbeld. Thuisbezorgd.nl is via het in Amsterdam gevestigde moederbedrijf Takeaway.com eveneens actief in acht Europese landen. In Duitsland werd vorig jaar voor 480 miljoen euro bij het bedrijf besteld, en in België voor 103 miljoen euro. Het bedrijf heeft circa 900 mensen in dienst, waarvan vele honderden in de Nederlandse vestigingen in Enschede en Amsterdam. Scoober Daarnaast werkt het bedrijf met een eigen bezorgservice Scoober. Deze tak is nog verliesgevend en in Nederland actief in zes steden met ongeveer 1.000 eigen bezorgers. Jaarlijks zouden via deze bezorgdienst 275.000 orders worden geplaats. In de regel ligt het gemiddelde orderbedrag bij deze bestellingen iets hoger, omdat het veelal om de duurdere restaurants gaat. Recent werd Groningen als stad toegevoegd aan deze bezorgdienst. Scoober verzorgt daar gratis de bezorging van maaltijden voor Vapiano, Cervantes en Pappa Joe. Bezorgers van Scoober zijn in loondienst, verzekerd en zijn voorzien van e-bikes. Bron: Takeaway/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd reikt awards uit aan beste bezorgrestaurants

Verkiezing - Thuisbezorgd.nl reikt jaarlijks de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Burgers & Frites uit Rotterdam kwam net als vorig jaar als winnaar uit de bus en ontving de titel: Beste bezorgrestaurant van Nederland. Het was de tiende keer dat de awards werden uitgereikt.

Lees bericht


Thuisbezorgd.nl verlengt sponsorship met UEFA

Sponsoring - Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway.com, verlengt haar partnership met de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League tot 2027, waarmee het totale aantal UEFA-competities dat het bedrijf ondersteunt op 11 komt.

Lees bericht

‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid