Too Good To Go-app heeft inmiddels 800.000 gebruikers

Inmiddels 1 miljoen maaltijden gered via app Too Good To Go

Voedselverspilling – Het initiatief Too Good To Go heeft vandaag de 1 miljoenste maaltijd gered. De 800.000 gebruikers van de app tegen voedselverspilling kunnen bij zo’n 2.000 aangesloten locaties terecht voor eten wat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven.

Voedselverspilling is om meerdere redenen verwerpelijk. Het is een belasting voor het milieu, maar ook om ethische redenen is van het grootste belang om zorgvuldig om te gaan met de geproduceerde voedselproducten.

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord. De app Too Good To Go wil die verspilling tegen gaan. Door gebruik te maken van de app sluiten steeds meer ondernemers hun dag verspillingsvrij af en genieten consumenten tegen een leuke prijs van een duurzame maaltijd. Met het milieu als winnaar. Want met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden*.

Het Too Good To Go-initiatief dat vorig jaar januari live ging, wil de komende tijd niet alleen groeien in aantal gebruikers, maar ook meer kennis delen over het voorkomen van voedselverspilling. Daarom is vanaf vandaag een gedeelte van de site ingeruimd voor educatie en inspiratie voor particulieren en bedrijven hoe zij voedselverspilling kunnen voorkomen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek