Too Good To Go breidt verder uit in Nederland


Duurzaam – De app Too Good To Go is niet meer nieuw, maar spreekt nu de ambitie uit in alle provincies in Nederland actief te willen zijn. Na de introductie in de vier grote steden, volgde eerder al een snelle uitbreiding naar Zaandam, Leiden, Delft, Groningen en Enschede. Nu moet de app ook voedsel gaan redden in de rest van het land. Het concept is even simpel als effectief. Een tas vol lekker eten van Marqt voor €4,99 in plaats van €14,99 én het milieu helpen? Too Good To Go maakt het mogelijk door het aan te bieden. Op die manier wisten de gebruikers van de app al 35.000 maaltijden  in zes maanden tijd te redden van Nederlandse restaurants, hotels, bakkerijen en supermarkten. 70 procent Restaurants en winkels moeten na sluitingstijd vaak heel veel perfect eetbare maaltijden of ander eten weggooien. Too Good To Go biedt een platform om dit overtollig eten met een flinke korting, tot wel 70%, te verkopen. Zo wil Too Good To Go voedselverspilling tegengaan en zorgen dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. In Nederland wordt er tussen de 105 en 152 kilo eten per persoon per jaar weggegooid. De hoeveelheid voedselverspilling voor de totale voedselketen, inclusief de consument, ligt hiermee tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton per jaar. En dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook slecht voor het milieu. In Europa wordt 6% van de totale uitstoot van broeikasgassen door mensen veroorzaakt door voedselverspilling. 70.000 kilo Voedselverspilling is een groot probleem, maar door overschot en afnemers met elkaar in verbinding te brengen kan er veel verspilling worden tegen gegaan. In Nederland is er zo in korte tijd met de geredde maaltijden ongeveer zo'n 70.000 kilo CO2 uitstoot voorkomen. Wereldwijd zijn er met Too Good To Go al 5 miljoen maaltijden gered. De kracht van het concept zit hem in de eenvoud en toegankelijkheid. "Een win-win-winsituatie voor de aangesloten partners, de klant én het milieu”, zegt Joost Rietveld Countrymanager Too Good To Go Nederland. De app is momenteel actief in acht Europese landen. In Nederland werd Too Good To Go op 22 januari van dit jaar gelanceerd in Amsterdam. De app heeft ondertussen al bijna 70.000 geregistreerde gebruikers en 350 partners in negen Nederlandse steden. Deelnemende locaties zijn Marqt, Exki, Mercure Hotels en Vlaamsch Broodhuys. Maar er zijn ook lokale locaties actief zoals Waldo's Patisserie in Amsterdam, Hinkelman in Utrecht of Feel Good in Groningen. Bron: @FoodClicks Duurzaam – De app Too Good To Go is niet meer nieuw, maar spreekt nu de ambitie uit in alle provincies in Nederland actief te willen zijn. Na de introductie in de vier grote steden, volgde eerder al een snelle uitbreiding naar Zaandam, Leiden, Delft, Groningen en Enschede. Nu moet de app ook voedsel gaan redden in de rest van het land. Het concept is even simpel als effectief. Een tas vol lekker eten van Marqt voor €4,99 in plaats van €14,99 én het milieu helpen? Too Good To Go maakt het mogelijk door het aan te bieden. Op die manier wisten de gebruikers van de app al 35.000 maaltijden  in zes maanden tijd te redden van Nederlandse restaurants, hotels, bakkerijen en supermarkten. 70 procent Restaurants en winkels moeten na sluitingstijd vaak heel veel perfect eetbare maaltijden of ander eten weggooien. Too Good To Go biedt een platform om dit overtollig eten met een flinke korting, tot wel 70%, te verkopen. Zo wil Too Good To Go voedselverspilling tegengaan en zorgen dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. In Nederland wordt er tussen de 105 en 152 kilo eten per persoon per jaar weggegooid. De hoeveelheid voedselverspilling voor de totale voedselketen, inclusief de consument, ligt hiermee tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton per jaar. En dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook slecht voor het milieu. In Europa wordt 6% van de totale uitstoot van broeikasgassen door mensen veroorzaakt door voedselverspilling. 70.000 kilo Voedselverspilling is een groot probleem, maar door overschot en afnemers met elkaar in verbinding te brengen kan er veel verspilling worden tegen gegaan. In Nederland is er zo in korte tijd met de geredde maaltijden ongeveer zo'n 70.000 kilo CO2 uitstoot voorkomen. Wereldwijd zijn er met Too Good To Go al 5 miljoen maaltijden gered. De kracht van het concept zit hem in de eenvoud en toegankelijkheid. "Een win-win-winsituatie voor de aangesloten partners, de klant én het milieu”, zegt Joost Rietveld Countrymanager Too Good To Go Nederland. De app is momenteel actief in acht Europese landen. In Nederland werd Too Good To Go op 22 januari van dit jaar gelanceerd in Amsterdam. De app heeft ondertussen al bijna 70.000 geregistreerde gebruikers en 350 partners in negen Nederlandse steden. Deelnemende locaties zijn Marqt, Exki, Mercure Hotels en Vlaamsch Broodhuys. Maar er zijn ook lokale locaties actief zoals Waldo's Patisserie in Amsterdam, Hinkelman in Utrecht of Feel Good in Groningen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid