Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Van der Valk Sassenheim is één van de kandidaten voor Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019

Verkiezing - Op maandag 3 december heeft SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekendgemaakt welke leerbedrijven de top 3 van de wedstrijd hebben behaald en de strijd aangaan voor ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019’. Het zijn Hotel Okura Amsterdam, De Euromast Rotterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden.

Het vaststellen van de top 3 wordt gedaan door een commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV Horecabond, de MBO Raad, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2016 en 2017/2018. De bedrijven hebben zich tijdens het bezoek van de commissie als leerbedrijf gepresenteerd. Hun visie over opleiden en de uitvoering van de opleidingsplannen zijn belangrijke punten waar naar gekeken is. Daarnaast ging de commissie ook in gesprek met de leerlingen die in het leerbedrijf werken.

Top 3

Hotel Okura, De Euromast Rotterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden wisten zich als beste te onderscheiden. Ze blinken uit in een goede samenwerking met scholen, deelname aan verschillende brancheactiviteiten en hebben veel aandacht voor de leerling als individu. Bovendien zijn zij sterk in het begeleiden van leerlingen. Door deze aanpak maken deze leerbedrijven het werken in de horeca aantrekkelijker en stomen zij een nieuwe generatie klaar die enthousiast is over het vak.

Finale

De leerbedrijven uit de top 3 krijgen binnenkort bezoek van de gehele commissie. De uitslag wordt bekend gemaakt op dinsdag 8 januari 2019 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De finale zal plaatsvinden vanaf 16.00 uur in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde na het NK leerling-leermeester.

Beste Leerbedrijf Horeca

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek