Topdrukte bij aardbeien drive-in in Uden

De aardbeien drive-in in Uden Foto: Koen Slippens

Drive-in – Vorig jaar was die er voor het eerst en vandaag is die weer opengegaan: de aardbeien drive-in van Jan en Birgitte van den Elzen aan de Looweg in Uden. Het was er topdrukte met het mooie weer.

Net als bij fastfoodketen McDonald’s kunnen de klanten langs het verkooppunt rijden en in de winkel verschillende artikelen bestellen die te maken hebben met aardbeien en gelijk afrekenen, zonder daarvoor uit de auto te hoeven stappen. Van aardbeienijs tot aardbeiensmoothies met extra smaakjes en van een doosje aardbeien tot aan warme wafels met aardbeien, alles is te koop in de drive-in. 

De winkel was vorig jaar al een groot succes en daarom vandaag door burgemeester Henk Hellegers ook officieel geopend.  De drive-in, die op dezelfde wijze is uitgevoerd als de aardbei die ook is te zien op de rotonde bij de A50 om het aardbeiengebied van Uden te markeren, werd vorig als proef een paar weken geopend, maar is nu het volledige seizoen te zien. 

Uniek

Steeds vaker duiken er langs de Nederlandse wegen kraampje op met verse producten. Maar ook vendingautomaten met verse producten, zoals fruit en eieren zijn steeds vaker zichtbaar. Het inrichten van een drive-in is echter tamelijk bijzonder. Vooralsnog is de locatie in Uden dan ook de enige – publiek – bekende drive-in voor aardbeien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek