Topman Bart de Boer vertrekt bij de Efteling

Vertrek - De Raad van Commissarissen van de Efteling maakt bekend dat Bart de Boer, voorzitter Raad van Bestuur, per 1 september het bedrijf zal verlaten.

Bart de Boer trad in 2008 aan als directievoorzitter en heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan de forse groei van de Efteling. De uitvoering van het ambitieuze expansieprogramma dat de Efteling had opgesteld voor de periode tot 2013 was een belangrijk onderdeel van zijn opdracht.

Na deze fase van zeer sterke groei en verbreding, zal de komende jaren de nadruk meer komen te liggen op consolidatie en versterking van de interne organisatie. Een fase die om een nieuwe manier van leidinggeven vraagt, de reden waarom, in onderling overleg, is besloten het contract te beëindigen.

Henk Kivits gaat de komende periode als gedelegeerd lid van de Raad van Commissarissen de taken van De Boer overnemen. Hij zal tevens voor eind 2013 advies uitbrengen over de gewenste structuur van de Raad van Bestuur en de toekomstige invulling van de positie van bestuursvoorzitter.

Henk Kivits is in 2006 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de Efteling en beschikt over ruime kennis en ervaring van het bedrijf en de branche”, aldus Berry Bemelmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Bron: Efteling/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek