Total start ‘epische weken’ voor schonere motor

De kasteelpoort bij de ingang van de carwash

Petrol – De tankstations van Total Nederland binden de strijd aan tegen ‘vervuiling’ en starten met de epische weken voor een schonere motor. Bedoeling van de actie is het stimuleren van de verkoop van Total Excellium, de brandstof die zorgt voor een schonere motor waardoor deze beter presteert.

Personeel is gehuld in ridder-outfit, het foodassortiment is aangepast, maar ook door de aankleding van het voorterrein kan niemand deze actie ontgaan; uit aangepaste vlaggen, beachflags en overige POS materialen kan tankstationbezoeker an alle kanten opmaken dat ‘de strijd tegen het vuil is losgebarsten’.

Kasteelpoort

Bij een vijftal stations met carwash rijdt de automobilist letterlijk een kasteelpoort onderdoor alvorens de wasstraat in te rijden. Tot en met 31 januari  staan op vrijdag-, zaterdag- en zondagen ook medewerkers verkleed als ridder bij deze carwashes. Ook de foodafdeling is epische sferen gebracht. Zo zijn er diverse speciale ‘epische broodjes’ verkrijgbaar, die ook op de digitale schermen herkenbaar zijn aan een schild en een zwaard. Ook is er een speciale epische koffievariant verkrijgbaar die door omvang en hoeveelheid slagroom gerust mag worden aangemerkt als een guilty pleasure.

Epische strijd

Frits Morrema, Retail Marketing & Communication manager binnen Total Nederland vindt  het geweldig dat Nederland de kans heeft gekregen de actie, die in Frankrijk is gestart, door te mogen vertalen. De campagne met de brandstof Excellium is daar vormgegeven met een epische strijd tussen twee legers die aan de ene kant het vuil in de motor en aan de andere kant de reiniging daarvan verbeelden. En campagnebeeld dat nu is doorgetrokken naar de Nederlandse tankstations met ridderoutfits, opblaasbare kasteelpoorten en diverse broodvarianten en een koffievariant.

10 weken

De campagne is gestart op 1 december en wordt zowel op radio als op televisie ondersteund en loopt 10 weken. Gasten die Excellium tanken kunnen elke week twee jaar lang gratis tanken winnen tijdens de actieweken. Daarvoor is een speciale app ontwikkeld waarbij de gast zijn bon makkelijk kan uploaden.  

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek