Tweede editie McHappy Day voor extra aandacht Ronald McDonald Kinderfonds

Manu Steijaert van McDonald's overhandigt aan Renate Westerlaken van het Ronald McDonald Kinderfonds het aantal overnachtingen dat McDonald’s via het Happy Meal doneert. Dit onder toeziend oog van de bekende Nederlanders Quintis Ristie, Tim Douwsma en Pip Pellens

Actie - Tijdens de tweede editie van McHappy Day maakte Manu Steijaert van McDonald’s Nederland bekend dat er 10.358 overnachtingen mogelijk zijn gemaakt voor ouders om dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn. De overnachtingen konden worden overhandigd omdat het afgelopen jaar bij ieder verkocht Happy Meal werd gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Vandaag op McHappy Day zetten alle 243 restaurants in Nederland zich in voor het McDonald Kinderfonds in. Iedere bestelling wordt op deze dag geserveerd in een speciale Happy Meal box, met daarin een persoonlijk bedankkaartje van ouders die gebruik hebben gemaakt van een van de Ronald McDonald Huizen.

Extra dimensie

Tijdens de eerste editie van McHappy Day in 2016 kondigde McDonald’s aan dat zij van ieder verkocht Happy Meal vijf eurocent doneert aan het Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Sinds vorig jaar hebben we een extra dimensie aan onze samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds toegevoegd met McHappy Day en de donatie via het Happy Meal’, aldus Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. ‘Op McHappy Day bedanken we onze gasten voor hun bijdrage en zetten we het Ronald McDonald Kinderfonds extra in het zonnetje.

Speciale medewerkers

Speciaal voor de actiedag kende McDonald’s aan de Muntbergweg in Amsterdam een aantal speciale medewerkers. Tim Douwsma, Pip Pellens en Quintis Ristie hielpen de medewerkers van McDonald’s om van iedere bestelling een Happy Meal-bestelling te maken en deze te serveren aan gasten.

McDonald’s is al meer dan 30 jaar partner van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Bron: McDonald’s

Auteur: Steffen van Beek