UberEats komt naar Nederland

Bezorgconcepten - General manager worden bij UberEats? Dit is de kans. Uber rolt zijn maaltijdenbestelservice namelijk uit naar Nederland en zoekt mensen. UberEats bezorgt maaltijden van restaurants per auto of fiets bij klanten thuis, iets dat erg in trek is in ons land met succesvolle concepten als Foodora die er al op inspelen.

UberEats is een concept van de taxidienst Uber. Het bedrijf zoekt in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, medewerkers voor diverse functies, blijkt uit vacatures op de website. Het bezorgconcept wil een snelle uitrol, naast Nederland ziet het kansen in tal van andere landen.

Uber is al lang niet alleen meer bekend van de taxi-app en de daaruit voorvloeiende taxidiensten. De rebelse partij levert in de VS al enige tijd online order bij mensen thuis. Ook is het daar gestart met de bezorging van versproducten (UberFresh) en complete maaltijden (UberEats). Dat laatste is zo succesvol dat het kansen ziet in ander landen, waaronder Nederland. UberEats bezorgt maaltijden van restaurants per auto of fiets bij klanten thuis. In Amsterdam heeft het bedrijf concurrentie van andere koeriersbedrijven als Deliveroo en Foodora, die al kilometers maken op eigen bezorgfietsen.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws