Unilever test verkoop ‘onverpakt ijs’


Verpakking – In Engeland test Unilever de effecten op de verkoop van Solero-ijsjes die verkocht worden zonder plastic verpakking, maar in een speciale multipack kartonnen doos. De test die Unilever doet in samenwerking met supermarkt Ocado is bedoeld om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. Gekozen is daarom om de ijsjes te verpakken in een recyclebare kartonnen doos met gescheiden compartimenten. Hierdoor zou een individuele verpakking van de ijsjes niet meer nodig zou zijn. De verpakking is gemaakt van een speciaal ontworpen polyethyleen gecoat karton. Het is vergelijkbaar met koffiebekers voor eenmalig gebruik, maar dan met zeer laag plasticgehalte. Hierdoor is de verpakking in Engeland goedgekeurd om te mogen worden gerecycled.   Bron: @FoodClicks Verpakking – In Engeland test Unilever de effecten op de verkoop van Solero-ijsjes die verkocht worden zonder plastic verpakking, maar in een speciale multipack kartonnen doos. De test die Unilever doet in samenwerking met supermarkt Ocado is bedoeld om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. Gekozen is daarom om de ijsjes te verpakken in een recyclebare kartonnen doos met gescheiden compartimenten. Hierdoor zou een individuele verpakking van de ijsjes niet meer nodig zou zijn. De verpakking is gemaakt van een speciaal ontworpen polyethyleen gecoat karton. Het is vergelijkbaar met koffiebekers voor eenmalig gebruik, maar dan met zeer laag plasticgehalte. Hierdoor is de verpakking in Engeland goedgekeurd om te mogen worden gerecycled.   Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht

Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht


Napoleon snoepjes voortaan in waspapieren wikkel

Zoetwaren - Snoepproducent Confiserie Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. De nieuwe verpakking geldt voor alle 27 smaakvarianten. Met de jaarlijkse verkoop van 360 miljoen snoepjes in Nederland en België bespaart het merk 60.000 kg plastic.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid