‘Vakantieganger vindt de parkrestaurants te duur’
Leisureparken - Nederlanders beoordelen restaurants op Nederlandse vakantieparken met matige rapportcijfers voor zowel de prijzen als de kwaliteit van het eten. Dit blijkt uit het Eten en Drinken Onderzoek 2018 (EDO), dat website Bungalowparkoverzicht uitvoerde onder 1.060 respondenten. 75% van de vakantiegangers geeft aan, minimaal één keer bij een restaurant op een vakantiepark te gaan eten tijdens een verblijf. Ondanks dat de verschillende parkrestaurants goed worden bezocht, vinden vakantiegangers de prijzen in de restaurants te hoog. Met een gemiddeld cijfer van 5,6 (voor de prijs van eten) laten vakantiegangers merken dat zij hier niet tevreden over zijn. Na vergelijking blijkt dat de prijzen in restaurants op 60 vakantieparken niet veel verschillen van de prijzen van 60 restaurants buiten de parken. De gemiddelde prijs is namelijk slechts 0,8% hoger bij parkrestaurants. Niet altijd duurder Gerechten die duurder zijn bij een parkrestaurant? Spareribs, pizza margharita en saté. Sommige maaltijden zijn daarentegen juist goedkoper. De gemiddelde prijs van een hamburger is bijvoorbeeld lager bij een restaurant op een vakantiepark dan bij een ‘normaal’ restaurant. Ook biefstuk en soep van de dag kun je goedkoper eten bij een parkrestaurant. De prijsperceptie van vakantiegangers lijkt hiermee niet helemaal overeen te komen met de werkelijkheid. Kindvriendelijkheid Naast prijs, werd binnen het onderzoek ook gekeken naar kwaliteit, sfeer en kindvriendelijkheid van restaurants op Nederlandse parken. Vakantiegangers zijn ook niet erg enthousiast over deze aspecten van de parkrestaurants. Zo wordt de kwaliteit van het eten in de restaurants beoordeeld met een 6,2. Ook de sfeer (6,0) en de kindvriendelijkheid (6,1) in restaurants op vakantieparken is voor verbetering vatbaar. Bron: Bungelowparkoverzicht Leisureparken - Nederlanders beoordelen restaurants op Nederlandse vakantieparken met matige rapportcijfers voor zowel de prijzen als de kwaliteit van het eten. Dit blijkt uit het Eten en Drinken Onderzoek 2018 (EDO), dat website Bungalowparkoverzicht uitvoerde onder 1.060 respondenten. 75% van de vakantiegangers geeft aan, minimaal één keer bij een restaurant op een vakantiepark te gaan eten tijdens een verblijf. Ondanks dat de verschillende parkrestaurants goed worden bezocht, vinden vakantiegangers de prijzen in de restaurants te hoog. Met een gemiddeld cijfer van 5,6 (voor de prijs van eten) laten vakantiegangers merken dat zij hier niet tevreden over zijn. Na vergelijking blijkt dat de prijzen in restaurants op 60 vakantieparken niet veel verschillen van de prijzen van 60 restaurants buiten de parken. De gemiddelde prijs is namelijk slechts 0,8% hoger bij parkrestaurants. Niet altijd duurder Gerechten die duurder zijn bij een parkrestaurant? Spareribs, pizza margharita en saté. Sommige maaltijden zijn daarentegen juist goedkoper. De gemiddelde prijs van een hamburger is bijvoorbeeld lager bij een restaurant op een vakantiepark dan bij een ‘normaal’ restaurant. Ook biefstuk en soep van de dag kun je goedkoper eten bij een parkrestaurant. De prijsperceptie van vakantiegangers lijkt hiermee niet helemaal overeen te komen met de werkelijkheid. Kindvriendelijkheid Naast prijs, werd binnen het onderzoek ook gekeken naar kwaliteit, sfeer en kindvriendelijkheid van restaurants op Nederlandse parken. Vakantiegangers zijn ook niet erg enthousiast over deze aspecten van de parkrestaurants. Zo wordt de kwaliteit van het eten in de restaurants beoordeeld met een 6,2. Ook de sfeer (6,0) en de kindvriendelijkheid (6,1) in restaurants op vakantieparken is voor verbetering vatbaar. Bron: Bungelowparkoverzicht
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Biertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees bericht