Van der Valk Apeldoorn verbouwt eigen groenten voor restaurant

Foto: Kim van Velzen

Horeca – Hotel Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn blijkt sinds enige tijd achter het hotel de eigen groente voor het restaurant te verbouwen. Het initiatief ‘Vers uit eigen tuin’ werd door Kim van Velzen gespot en geprobeerd.

Op zijn eigen blog schrijft Kim van Velzen, strategie en trends in horeca: ‘Achter het hotel zit de tuin. Een hectare vol met groente en kruiden. Het staat vol met lollo rosso, kropsla, munt, diverse koolsoorten en lenteui. Vier tuinmannen verzorgen de groentetuin en in het midden staat een tent. “Hier kun je met groepen eten” vertelt de tuinman. “Uit de praktijk is gebleken dat we te veel groente verbouwen om in het restaurant te gebruiken. Daarom kunnen mensen hier zelf een zak groente oogsten voor 2,50 euro. Ook voeden we het Veluws varken van de menukaart met onze groente”. Betalen voor de groente gebeurt op basis van vertrouwen. Het geld doe je in een melkbus.’

Op de menukaart in De Cantharel staat niet alleen de groente uit eigen tuin, ook een aantal regionale producten zijn terug te vinden. De manager van het hotel geeft aan dat Van der Valk over het initiatief nog niet veel kwijt wil, maar de gast het concept wil laten ervaren. Hij geeft aan het sterker te vinden wanneer die er over praten, dan dat het door de restaurantketen zelf wordt geroepen.

Bron: @kimvanvelzen/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek