Van Loon Group wil Verhey Vlees overnemen

Introductie van The Blue Butcher van Van Loon op de Anuga

Overname – De Van Loon Group in Son wil het bedrijf Verhey Vlees in Nuth overnemen. Dat heeft het vleesbedrijf vandaag bekend gemaakt.

Van Loon wil de rundvleesactiviteiten overbrengen naar Nuth vanwege de hightech productie op die locatie. Het vleesbedrijf in Nuth verwerkt momenteel zo’n 4000 runderen per week en is een familiebedrijf dat geen opvolging heeft. Van Loon Group heeft aangegeven het bedrijf te willen voortzetten. De groep heeft al vestigingen in Eersel, Hapert, Beilen, Almere en Best.

The Blue Butcher

Van Loon Group is onder de naam The Blue Butcher ook actief in de markt van vleesvervangers. Op de levensmiddelenbeurs Anuga, recent gehouden in Keulen,presenteerde het bedrijf de producten onder deze naam voor het eerst. Van Loon Group wil met het nieuwe label antwoord geven op de toenemende vraag naar alternatieven voor vlees die qua smaak, beleving en voedingswaarden hebben naast dierlijke proteïnen. Dit voorjaar maakte het bedrijf ook bekend dat het de vleesactiviteiten van Enkco Foodgroup in Holten overnam.

De voorgenomen overname van Verhey Vlees moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Daarnaast heeft Van Loon Group advies aangevraagd bij de ondernemingsraad over de voorgenomen overname.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek