Vapiano opent op Utrecht CS tiende vestiging

vrijheid voor de gast en versheid van de gerechten zijn belangrijke uitgangspunten bij Vapiano

Formulenieuws - Restaurantketen Vapiano opent op 15 maart 2018 haar tiende vestiging in Nederland. Aan het portfolio van negen restaurants wordt op die dag namelijk de locatie op Hoog Catharijne toegevoegd. Het restaurant biedt naast zitplaatsen een optie tot Take Away voor (trein)reizigers.

Vapiano is al gevestigd in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Groningen en Almere. Het nieuwe restaurant in Hoog Catharijne telt 531 zitplaatsen verdeeld over 1.300 vierkante meter met twee verdiepingen en wordt geleid door Vijay van der Vliet. Op de begane grond en naast de uitgang van Utrecht Centraal kunnen gasten terecht voor de Take Away, op de eerste verdieping bevinden zich de keuken en het restaurant, op de tweede verdieping is er een zonnig dakterras. Bij de vestiging komen zo’n 80 mensen te werken.

Bij Vapiano kunnen de gasten genieten van versbereide Italiaanse gerechten als huisgemaakte pasta, steenovenpizza’s en salades. Het succes is vooral te danken aan de versheid, transparantie en kwaliteit. Elke dag worden de gerechten vers bereid, waaronder tien soorten pasta. Sinds kort serveert Vapiano in alle filialen in Nederland ook glutenvrije pasta en pizza. De pasta wordt dagelijks zichtbaar voor de gasten in de open Manifattura gedraaid. De gerechten worden vervolgens door een medewerker  - Vapianist genoemd - snel en volgens de persoonlijke wensen van de gast ter plekke bereid.

Vrijheid

Het bestelsysteem van Vapiano geeft daarnaast de gasten alle vrijheid. Bij binnenkomst ontvangt de gast een pasje waarop alle bestellingen elektronisch worden bijgeschreven. Na afloop kan alles gemakkelijk en snel in één keer bij de kassa worden afgerekend. Ook de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding spreekt velen aan; voor een pasta, salade of pizza betaalt men tussen de €4,50 en €10,50.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek