Vega-lunchroom Dophert wil nieuwe vestiging Deer Mama

Menuaanbod DopHert

Vegetarisch - Dophert, de eerste 100% vegan lunchroom van Amsterdam, krijgt er een zusje bij: mylk & burgerbar Deer Mama. Deer Mama wil mensen laten proeven hoe lekker vegan eten en gebak kan zijn, en zo bijdragen aan een duurzamer eetpatroon. De zaak komt in de Amsterdamse Pijp.

Deer Mama wordt – net als DopHert – een plek waar klanten kunnen ontbijten, lunchen en borrelen of dineren. Het aanbod bestaat uit vegan sandwiches, burgers, milkshakes, taartjes, donuts & soft serve. Ondernemer Laura Estevez wil met haar tweede vestiging een blauwdruk neerzetten voor volgende vestigingen. Mogelijkheden ziet zij ook dat de winkels in de toekomst doorgaan als franchiseketen.

Bewuste keuze

Dat vegan eten niet alleen lekker is, maar ook een bewuste keuze, staat voor de idealistische Estevez als een paal boven water: “Ik wil graag groeien met mijn bedrijf en de wereld zoveel mogelijk plantaardig laten eten. Bij Deer Mama kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met plant-based eten. En dat is positief, want vegan eten is een duurzame en diervriendelijke manier van eten.”

Crowdfunding

Estevez financierde haar eerste vestiging Dophert middels een succesvolle crowdfundcampagne, met 105 investeerders. En dat beviel  goed. Om het pand voor Deer Mama te kunnen verbouwen tot een gezellige mylk & burgerbar start ze daarom opnieuw een campagne. In totaal heeft Estevez 120.000 euro nodig, waarvan met 111 investeerders inmiddels al 75 procent behaald is.

Bron: CrowdAboutNow

Auteur: Steffen van Beek