‘Vegan pizza is overal booming’

De vegan pizza zoals die verkrijgbaar is bij de Jumbo supermarkten

Vegan – De plantaardige pizza verkoopt overal geweldig goed; 'de verkoop is booming'. Dat zegt althans Veerle Vrindts, directeur ProVeg Nederland, de stichting die die de omslag naar meer veganistisch voedsel wil versnellen in Nederland.

Deze week konden ook de klanten van de Jumbo supermarkten terecht voor een volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas. De vegan kaaspizza’s waren al eerder verkrijgbaar bij de grote fastfood ketens. Zo bracht New York Pizza vorig jaar een vegan pizza op de markt. En niet veel later volgden ook Domino’s en Papa John’s met meerdere varianten. Dat deze vegan-varianten goed verkopen, weet Vrindts ook. “New York Pizza verkocht in de eerste paar maanden al meer dan 50.000 vegan pizza’s en Domino’s zag dit jaar de vraag naar vegetarische en veganistische pizza’s met 25% stijgen.”

“De consument heeft via de bezorgpizza kennis kunnen maken met volledig plantaardige pizza’s en verwacht deze nu ook in de supermarkt, om thuis af te kunnen bakken”, aldus Vrindts. De groei zit volgens haar ook niet alleen bij de veganisten. Ook het feit dat er veel mensen zijn met intolerantie voor lactose speelt een belangrijke rol bij de populariteit van de vegan pizza’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek