Vermaat neemt Groningse Bos&Bos Catering over

Mendini Restaurant in het Groninger Museum valt met de overname van Bos&Bos nu onder de Vermaat Groep

Catering - De Vermaat Groep heeft het Groningse bedrijf Bos&Bos overgenomen. Bos&Bos heeft naast een cateringtak ook een horecadeel met bedrijven als Bites&Flights op Groningen Airport Eelde, Grand Café Krul in het Drents Museum en het Groninger Forum.

Bos&Bos Catering is gestart in 2003 en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt. Tot de locaties behoren een aantal aansprekende locaties, zoals naast de eerder genoemde, ook Mendini Restaurant in het Groninger museum, DOT Groningen en Paviljoen Sterrebos. Het bedrijf Bos&Bos kent een vergelijkbare bedrijfscultuur en -structuur met Vermaat, zij het dat het IJsselsteinse bedrijf vele malen groter is. Ook Vermaat exploiteert, naast verschillende cateringlocaties, meerdere horecaconcepten op maat voor derden of voor eigen rekening. In Noord-Nederland zijn dat onder andere het Medisch Centrum Leeuwarden, het Fries Museum en Google. In september 2019 wordt daar het nieuwe Groninger Forum aan toegevoegd.

Familiebedrijf
“Vermaat is de perfecte partij om ons bedrijf over te nemen”, zegt mede-eigenaar Renske Bos. “Het is een vergelijkbaar familiebedrijf, dat dezelfde taal spreekt als wij. Zij zijn alleen een beetje groter.” Vermaat werd zelf in 2015 overgenomen door een Zwitserse vermogensbeheerder Partner Group. Het bedrijf was voordien een familiebedrijf. De uitgesproken ambitie om te willen groeien, is een belangrijk aspect voor de overname van Bos&Bos. De overname wordt per 1 oktober geeffectueerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk