Vermaat overgenomen door Britse Bridgepoint
Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Restaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees berichtSchiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten
Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden.
Lees bericht75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtMinder faillissementen in februari, maar horeca stijgt
Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.
Lees berichtStrandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw
Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.
Lees bericht