Verspillingsfabriek opent eigen locatie op Schiphol


Voedselverspilling - De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. Jaarlijks wordt er voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weggegooid waaraan niets mankeert. De Verspillingsfabriek, een initiatief van cateraar Bob Hutten, wilde daaraan iets doen en ging op zoek naar oplossingen om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven. Dat werd de Verspillingsfabriek. Groenten die te klein, misvormd of te bont zijn worden tot soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op de Schiphol-locatie kunnen gasten nu voor deze soepen terecht, die ook nog eens gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat De Verspillingsfabriek ook het verspillen van talent zonde vindt. Zorgbakkerij Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling - De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. Jaarlijks wordt er voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weggegooid waaraan niets mankeert. De Verspillingsfabriek, een initiatief van cateraar Bob Hutten, wilde daaraan iets doen en ging op zoek naar oplossingen om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven. Dat werd de Verspillingsfabriek. Groenten die te klein, misvormd of te bont zijn worden tot soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op de Schiphol-locatie kunnen gasten nu voor deze soepen terecht, die ook nog eens gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat De Verspillingsfabriek ook het verspillen van talent zonde vindt. Zorgbakkerij Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht


Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Schiphol volop bezig met vernieuwing Lounge 1

Luchthaven – Luchthaven Schiphol is volop bezig met de vernieuwing van Lounge 1. Reizigers kunnen terecht bij vier vernieuwde winkels, te weten We love Amsterdam, Finefoods, Let’s Play en Electronics. Schiphol werkt momenteel aan de herontwikkeling van deze vertrekhal. Zo wordt de lounge uitgebreid, looproutes aangepast en het aanbod aan voorzieningen zoals horeca en winkels vergroot.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid