Vic Tosseram winnaar Brabantse voorronde European Young Chef Award

Winnaar Vic Tosseram van de Brabantse voorronde voor de European Young Chef Award 2019

Wedstrijd – Zeven talentvolle leerling koks streden maandag 27 augustus om een plek in de finale van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram won de voorronde met een variatie op het klassieke gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Hij vertegenwoordigt Brabant nu tijdens de finale op 22 tot en met 24 oktober op het Griekse Rhodos.

De voorronde vond plaats bij ZiN Inspiratielab in Veghel. De kandidaten hiervoor waren  eerder door De Rooi Pannen geselecteerd. De opdracht bij de voorronde was om met een eigentijdse versie te komen van het traditionele Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras.’ De jury, bestaande uit Thijs Vis van Restaurant ’t Misverstant, Sietse Blummel culinair adviseur van Sligro, Nick de jong, wedstrijdambassadeur van De Rooi Pannen en juryvoorzitter Alfred van Mameren van FoodUp!Brabant, riepen uiteindelijk de 2de jaars leerling-kok Vik Tosseram uit als winnaar, gevolgd door Dolf van den Hout en Stan Hooijen.

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die die hun streekeigen tradities willen laten zien en zich inzetten om gezonder en duurzamer eten te bevorderen. Brabant is een van deze regio’s.

Gastronomisch erfgoed

De Brabantse voorronde werd georganiseerd door Noord-Brabant Culinair, Sligro, De Rooi Pannen, AgriFood Capital en FoodUp!Brabant. Samen zetten zij zich in voor het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed en het ontwikkelen en ondersteunen van jonge talenten.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek