Vion moderniseert productielocatie Boxtel

Vleesindustrie – Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Daarnaast wordt een deel van de activiteiten, die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, geïntegreerd in de locatie in Boxtel.

Vion wil de ‘vers’-activiteiten op haar locatie in Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat hierbij om middelverwerking, interne logistiek en overige vers-activiteiten (zoals bijvoorbeeld de productie van spare- en belly ribs). Het onder een dak organiseren van deze activiteiten - samen met de bestaande slacht- en verwerkingsactiviteiten in Boxtel - verbetert in grote mate de logistiek. Hiermee verkort de keten, wat leidt tot een betere kwaliteit en versheid van het vlees en een efficiëntere productie. De plannen vragen een investering van 35 miljoen euro. Bedoeling is dat het voorgenomen plan zal medio 2021 gerealiseerd is. “Voor Vion is deze investering in een meer geïntegreerde productie een belangrijke stap”, aldus John de Jonge, COO van Vion Pork. “We verbeteren onze internationale concurrentiepositie en de kwaliteit van onze producten. Het optimaliseren van de productieketen is een van onze speerpunten in onze strategie.”

Vion Holding

Vion Pork is onderdeel van Vion Holding N.V. Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van €5,1 miljard.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek