Vitam doet plastic rietjes en roerstaafjes in de ban


Catering – Cateraar Vitam gaat de inkoop van plastic rietjes en roerstaafjes stopzetten. De twee artikelen worden vervangen door varianten van natuurlijke materialen. De beslissing is genomen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid, aanstaande woensdag, 10 oktober. Binnen Vitam worden er jaarlijks meer dan een miljoen roerstaven gebruikt en meer dan 200.000 rietjes. Met de beslissing hoopt de cateraar een volgende bijdrage te leveren aan de strijd tegen plastic. Eerder nam Vitam al het initiatieven zoals ‘Vers van het mes’ en ‘Say no to mono’. Kaas en Vleeswaren worden in de restaurants zoveel mogelijk vers gesneden en de producten worden bij voorkeur in grootverpakking ingekocht. Dit heeft er in 2017 voor gezorgd dat er zo’n 5.000 kilo aan plastic afval is bespaard, volgens de cateraar. Vitam zet de Dag van de Duurzaamheid ook in om de gasten van haar ruim 200 locaties meer en beter te informeren over een gezonde levensstijl. Om die reden wordt het aanbod van die dag ook meer in het teken geplaatst van verantwoorde voeding, duurzaamheid, meergranen, Beter Leven Vlees en Fair Trade producten. Bron: @FoodClicks Catering – Cateraar Vitam gaat de inkoop van plastic rietjes en roerstaafjes stopzetten. De twee artikelen worden vervangen door varianten van natuurlijke materialen. De beslissing is genomen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid, aanstaande woensdag, 10 oktober. Binnen Vitam worden er jaarlijks meer dan een miljoen roerstaven gebruikt en meer dan 200.000 rietjes. Met de beslissing hoopt de cateraar een volgende bijdrage te leveren aan de strijd tegen plastic. Eerder nam Vitam al het initiatieven zoals ‘Vers van het mes’ en ‘Say no to mono’. Kaas en Vleeswaren worden in de restaurants zoveel mogelijk vers gesneden en de producten worden bij voorkeur in grootverpakking ingekocht. Dit heeft er in 2017 voor gezorgd dat er zo’n 5.000 kilo aan plastic afval is bespaard, volgens de cateraar. Vitam zet de Dag van de Duurzaamheid ook in om de gasten van haar ruim 200 locaties meer en beter te informeren over een gezonde levensstijl. Om die reden wordt het aanbod van die dag ook meer in het teken geplaatst van verantwoorde voeding, duurzaamheid, meergranen, Beter Leven Vlees en Fair Trade producten. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


Cateraar CIRFOOD introduceert de Twist’d

Catering - CIRFOOD heeft als eerste bedrijfscateraar in Nederland de Twist’d aangeschaft en deze speciaal geïmporteerd. De cateraar  introduceert daarmee een smakelijk en vernieuwend tosti concept waarmee de cateraar ‘het beste van alle werelden aan de gasten kan geven’.

Lees bericht




Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht

Vitam test True Prices bij provincie Groningen

Catering – Cateraar Vitam is bij het provinciehuis in Groningen gestart met een test waarbij de echte prijs van een tweetal gerechten inzichtelijk worden gemaakt. Dit is de prijs die de gasten gewend zijn te betalen plús de milieukosten en sociale kosten. Deze zogenoemde meerkosten zijn berekend door samenwerkingspartner True Price.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid