VITAM traint medewerkers tot ‘soepspecialist’

Zo'n 70 medewerkers traint VITAM tot soepspecialist

Catering – VITAM wil op alle locaties medewerkers hebben staan die verse soep kunnen maken. Daarom organiseert de cateraar voor zo’n 70 cateringmedewerkers een training tot ‘Vakspecialist Verse Soep’.

Soep is niet alleen ideaal om voedzaam te lunchen, maar het is ook een handig gerecht om restjes groenten in te verwerken. Bovendien is soep een product dat vrijwel iedereen lust.

20 medewerkers per keer

De training wordt in drie sessies van drie uur gegeven. Per keer doen zo’n 20 medewerkers mee. De docenten zijn VITAMs Food Pioneers, een club van ervaren chefs binnen de cateraar. De lesopbouw werd afgestemd met VITAMs partner het Koning Willem I college en kent een ‘Masterchef’- achtige opzet. De medewerkers doorlopen het hele proces van het selecteren en wegen van de ingrediënten en het calculeren van de juiste kostprijs, tot het daadwerkelijke koken en de presentatie. De medewerkers kunnen ook experimenteren met smaken. Binnen het opleidingsproces wordt ook stilgestaan bij ‘food waste’. Juist omdat het maken van verschillende soepen een ideale manier van restverwerking is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek