Voedselprijs nog steeds op hoogtepunt


Industrie – Hoewel de voedselprijzen de afgelopen zes maanden wereldwijd zijn gedaald, liggen ze nog altijd dicht bij hun historische hoogtepunt. En dit is zorgelijk volgens de Wereldbank. De hogere prijzen vormen een gevaar voor de gezondheid. Volgens de Wereldbank zijn de voedselprijzen tussen oktober en februari gedaald, nadat ze in augustus vorig jaar een historische piek bereikten. De prijzen zijn op dit moment 9 procent lager dan destijds. De afgenomen vraag naar voedingsmiddelen die kunnen worden gebruikt voor de productie van brandstof liggen aan de basis van de lagere prijzen. Daarnaast speelden betere weersomstandigheden in diverse regio's een positieve rol. De hoge prijzen vormen een gevaar voor de gezondheid, waarschuwt de Wereldbank. Daarbij wijzen de onderzoekers niet alleen op het gevaar van ondervoeding, maar ook op de verhoogde kans op overgewicht. Door de hoge voedselprijzen zijn mensen eerder geneigd te kiezen voor goedkoper, minder voedzaam eten. Bron: AD

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid