Voedselverspilling met 68% toegenomen


Verspilling - Uit sorteeranalyses van het huisvuil van negentien grote en kleine gemeenten in 2012 blijkt het percentage voedselverspilling in twee jaar met gemiddeld 68% te zijn toegenomen. CREM, bureau voor duurzame ontwikkeling, deed in 2010 onderzoek naar voedselverliezen bij Nederlandse huishoudens. Deze cijfers worden nog steeds aangehouden als graadmeter voor voedselverspilling in Nederland. Regelmatig verricht CREM voor gemeenten sorteeranalyses van het huishoudelijk afval. Hierbij is de stijging van het percentage vermijdbaar voedselafval bij elk van de negentien gemeenten geconstateerd. Mocht deze trend landelijk worden doorgetrokken dan gooit de Nederlander gemiddeld niet 44 kilo maar 74 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg. Ook blijkt dat voedselverspilling in zowel stedelijke als in plattelandsgemeenten nagenoeg evenveel voorkomt. Daarnaast is er geen onderscheid merkbaar tussen gemeenten waar gft gescheiden wordt ingezameld en gemeenten waar dit niet gebeurt. Bron: CREM

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid