Voormalige Van Heinde Versmarkt vandaag open als EMTÉ 3.0

De keuken van EMTÉ

Retail - Onder grote belangstelling opende Pieter Bak, voorzitter van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, vanochtend in ’s-Hertogenbosch de volledig nieuwe EMTÉ supermarkt. De voormalige Van Heinde versmarkt is volledig verbouwd tot een EMTÉ 3.0, de nieuwe winkelgeneratie van EMTÉ.

De 132e EMTÉ in Nederland en de vijfde in de nieuwe 3.0 stijl kende een vliegende start. Supermarktmanager Rogier van der Pluijm: “Dit is prachtig! De opening heeft alle verwachtingen overtroffen. Dat het druk zou worden had ik alleen maar gehoopt. Ik ben zo trots op wat we in drie weken hebben bereikt. En we hebben ook een primeur. Dit is de eerste EMTÉ waarin supermarkt en horeca gecombineerd worden want de bestaande Brasserie Van Heinde is gebleven.”

Het assortiment bestaat uit maar liefst 13.000 artikelen met een focus op verse producten als AGF, vlees, vis, vleeswaren-kaas en brood-gebak. Veel producten worden op de verschillende versafdelingen in de winkel bereid of voorbereid. Centraal in de winkel is ruimte voor ‘de keuken van EMTÉ’ en ‘Brasserie Van Heinde’. Hier lopen de supermarkt en de horeca in elkaar over. Er worden verse maaltijd-, lunch-, rauwkost- en fruitsalades gemaakt. Er zijn diverse smaken ambachtelijke vruchtenyoghurts, vers gemaakte pizza’s en een uitgebreid assortiment tapas en droge worsten. In de winkel worden verse noten gebrand. De uitgebreide kaasafdeling heeft een groot aantal soorten buitenlandse kaasjes, afkomstig uit het enorme assortiment van ‘groothandelsbroer’ Sligro. De vleeswarenafdeling heeft een breed aanbod met verschillende soorten Spaanse en Italiaanse specialiteiten.

EMTÉ is het afgelopen decennium als supermarktformule snel gegroeid. Na de samenvoeging van diverse supermarktformules zoals het oorspronkelijke EMTÉ, Golff, Edah en Sanders tot één nieuwe EMTÉ formule, wordt nu met de nieuwe EMTÉ 3.0 formule de volgende stap gezet. Ook in Eindhoven opent binnenkort een EMTÉ 3.0. In het voormalige gebouw van Philips Lighting aan de Mathildelaan wordt momenteel een nieuwe vestiging gebouwd. Deze zal naar verwachting nog voor de zomer open gaan.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek