Waldkorn Oergranen bekroond met een 3-sterren Superior Taste Award

Industrie - De nieuwste Waldkorn Oergranen broodjes van CSM zijn door experts bekroond met een Superior Taste Award, 2 sterren voor de broodjes en 3 sterren voor het breekbrood.

De Superior Taste Award is het enige label op gebied van smaak dat door opinieleiders, zoals Michelin chefs, Koksgilde en sommeliers, toegekend wordt. De juryleden van iTQi komen uit 15 verschillende landen en zijn allemaal lid van de meest prestigieuze Europese culinaire associaties, gildes en verenigingen. Net zoals de beroemde gastronomische Michelingids organiseert het iTQi geen wedstrijd maar beoordeelt het de ingeschreven producten op hun specifieke eigenschappen.

Tijdens de sessies wordt elk product blind getest door elke jurylid individueel volgens een strikte zintuiglijke procedure op criteria zoals geur, smaak, ervaring in de mond, nasmaak en textuur. Alleen producten die een minimale quotering van 70% hebben gekregen, worden bekroond met een ‘Award’ van één, twee of drie gouden sterren, waarbij 3 gouden sterren een quotering is gelijk aan of hoger dan 90%, oftewel een uitzonderlijke smaak, volgens de experts.

CSM verbouwt de oergranen eenkoren, emmer en spelt al sinds 3 jaar op eigen velden in Oostenrijk.

Kate’s Cakes, de handgemaakte cakes met alleen natuurlijke ingrediënten en een ander product van CSM, kregen eveneens Awards. De Carrot Cake ontving 1 ster en Chocolate Cake 2 sterren.

Bron: CSM

Auteur: Steffen van Beek