Westergasfabriek Amsterdam in mei opnieuw locatie voor ‘Rollende Keukens’

Met meer dan 110 rijdende restaurants is ‘Rollende Keukens’ het grootste openluchtrestaurant van Europa

Foodtrucks - Op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam wordt van 29 mei t/m 2 juni de twaalfde editie van het Weekend van de Rollende Keukens georganiseerd.

Met meer dan 110 rijdende restaurants is ‘Rollende Keukens’ het grootste openluchtrestaurant van Europa. Het festival is populair in Amsterdam. Uit de Buurtenquête Omwonenden Westerpark van de Gemeente Amsterdam blijkt dat 51% van de buurtbewoners Het Weekend van de Rollende Keukens bezoekt. “Het is geweldig dat wat als feestje voor park en buurt in 2008 begon, nog altijd door zo’n groot deel van onze buren wordt bezocht”, zegt Yonina de Ruijter, directeur Stichting Rollende Keukens. “Dit is volgens mij een direct gevolg van de laagdrempeligheid van het evenement en de diversiteit aan voedsel, vermaak en bezoekers.”
Tijdens Het Weekend van de Rollende Keukens kunnen bezoekers genieten van ter plekke bereidde lekkernijen uit binnen- en buitenland. Gedurende het weekend verzorgen alle keukens en vier podia live optredens; de toegang is gratis.

Auteur: Paul Peter Blonk