Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht


Beurzen Lars Daniëls en Birthe van Meegeren komen op de Folie Culinaire, die van 7 tot en met 9 oktober in MECC Maastricht wordt gehouden, hun kennis over wijnen. De Folie Culinaire is het onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment. Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs waaronder Robin van de Bunt van restaurant De Leuf. In de Wine Tasting area geeft Lars elke dag een presentatie en wijnproeverij. Als special heeft hij ook een wijn van een prijswinnend Jordaans wijnhuis mee. Birthe van Meegeren is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). Zij verzorgt tegen betaling een drie-gangen lunch met amuse, bereid door Limburgse sterrenchefs Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees) met bijpassende wijnen. Bron: @FoodClicks Beurzen Lars Daniëls en Birthe van Meegeren komen op de Folie Culinaire, die van 7 tot en met 9 oktober in MECC Maastricht wordt gehouden, hun kennis over wijnen. De Folie Culinaire is het onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment. Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs waaronder Robin van de Bunt van restaurant De Leuf. In de Wine Tasting area geeft Lars elke dag een presentatie en wijnproeverij. Als special heeft hij ook een wijn van een prijswinnend Jordaans wijnhuis mee. Birthe van Meegeren is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). Zij verzorgt tegen betaling een drie-gangen lunch met amuse, bereid door Limburgse sterrenchefs Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees) met bijpassende wijnen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Maastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024

Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.

Lees bericht


Euro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht

Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.

Lees bericht

BBB Maastricht legt focus op Belgische horecamarkt

Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.

Lees bericht



Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Lees bericht

Horecabeurs BBB Maastricht 2020 gaat toch niet door

Beurzen - De organisatie van de BBB Maastricht laat weten dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar niet doorgaat. De beurs slaat deze editie over en wordt pas weer gehouden in oktober 2021. De plannen om de beurs toch doorgang laten vinden waren al in een vergevorderd stadium.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid