Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

Magister Vini Lars Daniels

Beurzen Lars Daniëls en Birthe van Meegeren komen op de Folie Culinaire, die van 7 tot en met 9 oktober in MECC Maastricht wordt gehouden, hun kennis over wijnen. De Folie Culinaire is het onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment.

Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs waaronder Robin van de Bunt van restaurant De Leuf.

In de Wine Tasting area geeft Lars elke dag een presentatie en wijnproeverij. Als special heeft hij ook een wijn van een prijswinnend Jordaans wijnhuis mee. Birthe van Meegeren is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). Zij verzorgt tegen betaling een drie-gangen lunch met amuse, bereid door Limburgse sterrenchefs Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees) met bijpassende wijnen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek