Winkels zetten meer om

Retail – De goede berichten stappelen zich op. Nu weer is duidelijk geworden dat de Nederlandse winkeliers in het eerste kwartaal 2 procent meer verkocht dan een jaar eerder.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. De winkels draaiden voor het vierde achtereenvolgende kwartaal beter dan in het voorgaande jaar. Daarbij was de groei in de eerste drie maanden van dit jaar even sterk als in het laatste kwartaal van 2014. Verkopers van voedingsmiddelen zagen de verkopen in het eerste kwartaal met 1,2 procent stijgen. In de non-foodsector werd 2,1 procent meer verkocht. De sterkste prijsdaling in tien jaar zette wel de omzet onder druk. Die groeide gemiddeld slechts met 0,2 procent.

Online
De omzet die winkeliers online binnenhalen groeide vorig kwartaal veel harder dan de totale opbrengsten van de winkelbranche. De omzet van internetwinkels nam met 18 procent toe, waarbij vooral bedrijven die de internetverkoop combineren met echte winkels een sterke groei lieten zien. Die zogeheten 'multi-channelers' zagen de omzet met bijna een kwart toenemen, waar pure internetverkopers een groei van ruim 14 procent boekten.

Bron: De Telegraaf

Auteur: Martijn Louws