Zb-bakery bij Brandoil Borculo

Zelfbedieningsmeubel bij Brandoil

Petrol – De Brandoil vestiging in Borculo heeft sinds een kort een bakery-afdeling waar de klant zelf zijn broodjes smeert en belegt. Het zelfbedieningsconcept Belegschema is een ontwikkeling van bakkerij Borgesius in Leeuwarden vanuit de The Bread Office-gemakstak en groothandel Sligro. Het compacte meubel is vooral geschikt voor kleinere locaties waar een bakery-afdeling met bediening financieel niet rendabel is.

Het zelfbedieningsconcept is ook geplaatst bij een tankstation in Doetinchem. “De ervaringen tot nog toe zijn goed,” laat shopmanager Iwan IJzerman bij Brandoil weten, “maar het concept vraagt ook om goede instructies van het personeel. Brood en beleg moeten regelmatig worden aangevuld en het vraagt in het begin tijd om dat onderdeel te laten uitmaken van de dagelijkse routine van medewerkers.”

Voor het concept Belegschema zijn speciale belegsoorten ontwikkeld die bij de vers afgebakken broodjes liggen. De vleeswaren zijn over het algemeen iets luxer dan de standaard belegsoorten als kaas en ham, maar bestaan bijvoorbeeld uit ‘brie met walnoot’, ‘omelet bacon’ of gehaktbal. Op de verpakkingen staan duidelijke instructies voor de gebruiker hoe het broodje op de meest eenvoudige manier is te beleggen.

Binnenkort wordt geëvalueerd  bij welke afname aan brood en beleg een meubel interessant is voor een ondernemer.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek