Zes talentvolle koks strijden voor Rôtisseurs Competition

Deelnemers aan de Rôtisseurs Competition 2019

Culinaire wedstrijd - Zes jonge en talentvolle chefs zijn vandaag, maandag 18 februari, bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aangegaan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich tevens voor de internationale finale in het Canadese Calgary.

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks. Organisator Chaîne des Rôtisseurs biedt talentvolle chefs hiermee de mogelijkheid hun culinaire vaardigheden te tonen in een concurrerende omgeving en te midden van leeftijdsgenoten.

Deelnemers

Zes restaurants hebben dit jaar een van hun talenten naar Amersfoort afgestuurd. De chefs die vandaag in actie komen zijn: Ralph Benneker van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek* in De Lutte; Jelle Horst van La Provence* in Driebergen; Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper* in Leuvenum; Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden; Gertjan Tempert van De Nederlanden* in Vreeland en Sander de Vette van De Mandemaaker in Spakenburg

Blackbox

Iedere deelnemer ontvangt een black box met ingrediënten, waarmee een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. De prijsuitreiking is tijdens het avonddiner. De wedstrijd wordt ondersteund door Leerhotel Het Klooster, Sligro, Hurricane, Koppert Cress, Pabst & Pabst, Rungis, Carl Siegert, Wüsthof en Chaud Devant. De chef die ’s avonds tot winnaar wordt uitgeroepen, is niet alleen de beste van Nederland maar mag ook deelnemen aan de internationale finale. Deze vindt komend najaar plaats in het Canadese Calgary.

De kookwedstrijd

De nationale editie van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt deze editie voor de derde keer gehouden. De primeur was in 2017 voor Michel Oude Booijink van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Hij werd tweede. In 2018 won Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden de nationale finale. De mondiale wedstrijd wordt sinds 1977 jaarlijks gehouden.

Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen.

Bron: Chaîne des Rôtisseurs

Auteur: Steffen van Beek