Zorggroep Noorderboog bouwt in Steenwijk tweede versie shopconcept 't Gruttertje

’t Gruttertje biedt de oplossing als de moderne online winkel in zorgorganisaties

Zorg - Op de locatie Zonnekamp in Steenwijk van Zorggroep Noorderboog wordt deze week, in samenwerking met AAFM, door Verscentrum Nederland een nieuwe, tweede uitvoering van shopconcept ‘t Gruttertje geplaatst.

Noorderboog heeft bijna anderhalf jaar geleden op locatie Reggersoord in Meppel winkelconcept ’t Gruttertje in haar ‘standaarduitvoering’ geïmplementeerd. De winkel heeft een gastvrouw en cliënten kunnen er al hun boodschappen (online) kopen. Verder biedt het shopconcept onder meer een koffie- en ijsmachine. Tijdens de bouw in Meppel was er al sprake dat er op een tweede locatie interesse was voor een vergelijkbaar concept waarin de gastvrouw centraal in de ontmoetingsruimte in en rondom het winkeltje diverse taken voor haar rekening neemt.

Samenwerking
Het nieuwe, tweede winkelconcept gebaseerd op ’t Gruttertje wordt deze week gebouwd op de Steenwijkse locatie Zonnekamp van Zorggroep Noorderboog. Op latere termijn worden hier ook online bestellingen aangenomen van buurtbewoners als bijdrage aan de ontwikkeling van de buurtfunctie.
De plaatsing van ’t Gruttertje is het resultaat van de samenwerking tussen Zorggroep Noorderboog en AAFM waarin samen met Verscentrum Nederland continu gezocht is naar nieuwe ontwikkelmogelijkheden om de behoefte van de bewoners centraal te stellen en de organisatie toekomstbestendig te houden in de veranderende zorgmarkt.

Bron: Zorggroep Noorderboog/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk