Zwanenberg en Struik bevestigen fusiewens

Zwanenberg doet ook de productie van de Unox rookworsten

Samenwerking  - Zwanenberg Food Group en de Veluwse conservenfabriek Struik Food hebben gemeld bij de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat zij willen fuseren. In juli hadden zij al aangekondigd dit van plan te zijn. De fusie kan in het eerste kwartaal 2020 worden afgerond.

Beide bedrijven hebben het idee dat zij samen beter zijn opgewassen tegen de macht van grote retailers als Ahold, Tesco en Walmart. Struik, een bedrijf in soepen, bouillons, worsten en stoofgerechten is eigenaar van het familiebedrijf de VanDrie Group. De VanDrie Group is vooral bekend van het kalfsvlees. De familie werd aandeelhouder van Struik, nadat het bedrijf in 2016 in de financiële problemen kwam.

Zwanenberg is ook een familiebedrijf en met een omzet van 400 miljoen euro bijna twee keer zo groot als Struik. Het bedrijf is vooral actief in worsten en hammen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek