Zwarte Cross brengt snackmuur met sterallures

De luxe snackmuur op de Zwarte Cross met sterrengerechten

Festival – De organisatoren van de Zwarte Cross hebben altijd iets bijzonders. Deze editie wordt bijvoorbeeld een snackmuur geïntroduceerd met gerechten van sterrenchef Rik Jansma en eigenaar van de basiliek in Harderwijk. De snackmuur heeft voor deze gelegenheid wel een fraaie naam gekregen: Le Clique Claque.

Uitgebreid en op niveau tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross, zo laat het persbericht weten, in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’. Maar omdat een driegangendiner ook tijd kost, en de bezoeker daarmee ook een deel van het programma mist, werd uitgekeken naar een sneller en gemakkelijker alternatief. Dat werd gevonden in een snackmuur met sterrengerechten, zoals Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham; gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel en een lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum. Deze gerechten werden allemaal samengesteld door de voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland, Rik Jansma. “Een to go op niveau: dat is toch waanzinnig!”

De Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli en is met 220.000 bezoekers uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts. Wat de Zwarte Cross zo uniek maakt zijn de contrasten: er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Universitent en een Oase, een Gospel Church en een Gaycafé.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek