Zwarte Cross brengt snackmuur met sterallures


Festival – De organisatoren van de Zwarte Cross hebben altijd iets bijzonders. Deze editie wordt bijvoorbeeld een snackmuur geïntroduceerd met gerechten van sterrenchef Rik Jansma en eigenaar van de basiliek in Harderwijk. De snackmuur heeft voor deze gelegenheid wel een fraaie naam gekregen: Le Clique Claque. Uitgebreid en op niveau tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross, zo laat het persbericht weten, in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’. Maar omdat een driegangendiner ook tijd kost, en de bezoeker daarmee ook een deel van het programma mist, werd uitgekeken naar een sneller en gemakkelijker alternatief. Dat werd gevonden in een snackmuur met sterrengerechten, zoals Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham; gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel en een lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum. Deze gerechten werden allemaal samengesteld door de voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland, Rik Jansma. “Een to go op niveau: dat is toch waanzinnig!” De Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli en is met 220.000 bezoekers uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts. Wat de Zwarte Cross zo uniek maakt zijn de contrasten: er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Universitent en een Oase, een Gospel Church en een Gaycafé. Bron: @FoodClicks Festival – De organisatoren van de Zwarte Cross hebben altijd iets bijzonders. Deze editie wordt bijvoorbeeld een snackmuur geïntroduceerd met gerechten van sterrenchef Rik Jansma en eigenaar van de basiliek in Harderwijk. De snackmuur heeft voor deze gelegenheid wel een fraaie naam gekregen: Le Clique Claque. Uitgebreid en op niveau tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross, zo laat het persbericht weten, in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’. Maar omdat een driegangendiner ook tijd kost, en de bezoeker daarmee ook een deel van het programma mist, werd uitgekeken naar een sneller en gemakkelijker alternatief. Dat werd gevonden in een snackmuur met sterrengerechten, zoals Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham; gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel en een lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum. Deze gerechten werden allemaal samengesteld door de voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland, Rik Jansma. “Een to go op niveau: dat is toch waanzinnig!” De Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli en is met 220.000 bezoekers uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts. Wat de Zwarte Cross zo uniek maakt zijn de contrasten: er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Universitent en een Oase, een Gospel Church en een Gaycafé. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht




ADM Automaten biedt verkoopoplossing met mobiele snackwand

Vending - Voor tankstations, cafetaria’s en andere horecalocatie, die wel willen verkopen, maar beperkt zijn in hun mogelijkheden, biedt firma ADM Automaten een oplossing met mobiele snackautomaten. De FEBO-achtige automaten biedt ondernemers de gelegenheid op een eenvoudige en contactloze manier warme snacks te verkopen.

Lees bericht


Hurryhurrygogo is snackbar en bar ineen

Formulenieuws – Gisteravond opende het eigenwijze zusje van Happyhappyjoyjoy in het centrum van Amsterdam. Het nieuwe format Hurryhurrygogo is snackbar en uitgaansgelegenheid te gelijkertijd. Zowel de restaurants als de nieuwe ‘snack-bar’ hebben een spraakmakend interieur. De veelkleurigheid staat symbool voor de chaos die in veel Aziatische grote steden te vinden is. Ook in Hurryhurrygogo zijn veel elementen van het restaurant terug...

Lees bericht

Grolsch komt op festivals met herbruikbare draagtrays

Duurzaamheid - Bierbrouwer Grolsch heeft voor de biermerken Grolsch en Kornuit op festivals herbruikbare draagtrays. De draagtrays zijn gemaakt van gerecycled plastic en gaan de huidige kartonnen trays vervangen. De festivalorganisatoren krijgen de herbruikbare draagtrays in bruikleen. De bierbrouwer regelt de levering van de trays, de logistiek, reiniging en opslag. De trays worden vervolgens middels een statiegeldsysteem via de festivalbars...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid