NRC Restaurant Café opent; kopje koffie met krantje?

Het unieke NRC-gebouw op het Rokin.

Horeca - NRC Handelsblad heeft nieuws: het NRC Restaurant Café. Lezers kunnen daar vanaf vandaag terecht voor een lunch of diner, maar ook gewoon voor een kop koffie met een krantje erbij. En bevalt het hoofdredactionele commentaar je niet? Dan kan meteen NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch worden aangeschoten.

In het splinternieuwe glazen gebouw op het Rokin in Amsterdam kunnen consumenten vanaf vandaag twee weken ‘proefeten’ bij NRC Restaurant Café. Het restaurant heeft een uitstraling die past bij een krant. Aan de wanden schermen met het laatste nieuws en gasten kunnen door glazen ramen in het plafond redacteuren rond zien lopen en andersom zien de redacteuren de gasten aan tafel zitten. Bij wijze van grap horen restaurantbezoekers een gong slaan, als teken dat de krant gereed is om naar de drukker te gaan. Belangrijk vindt adjunct-hoofdredacteur Hans Nijenhuis de prijzen op de menukaart. “Het moet niet alleen chic zijn. Ook studenten moeten hier kunnen eten.” De kaart biedt allerlei bistroklassiekers, zegt Liselotte Out, directeur van NRC Restaurant Café, tegen het blog Zestz. “Maar we gaan met de tijd mee en serveren bijvoorbeeld ook spannende groentencombinaties. Herkenbaarheid vinden we heel belangrijk; zien wat je eet. Dus een hele vis in plaats van een filet.”

NRC Restaurant Café is een idee van adjunct-hoofdredacteur  Nijenhuis. Hij wilde lezers graag naar binnen halen. Maar hoe? Via een restaurant in combinatie met een zaal waar redacteuren onderling, maar ook met de lezer een discussie kunnen voeren. Behalve debatten worden hier ook cursussen en lezingen gegeven.

Bron: Zestz
 

Auteur: Martijn Louws