‘t Jagersnest wint Gouden Koekenpan

Prijsuitreiking bij NK Pannenkoekwedstrijd

Wedstrijd - Restaurant ’t Jagersnest uit Ermelo is winnaar geworden van de NK pannenkoekwedstrijd en wint de Gouden Koekenpan. Zij mogen zich het hele jaar Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken noemen.

De pannenkoeken werden gebakken door Gillian Wilkens. Met de Marshmellow Strawberry bakte Gillian zich naar een eerste plaats. Niet alleen de vakjury, maar óók de kinderjury vond de creatie van ’t Jagersnest de lekkerste pannenkoek van Nederland. ‘t Jagersnets ontving verschillende prijzen bestaande uit de Gouden Koekenpan, een beker en een waarde cheque besteedbaar bij Koopmans Professioneel. Tweede werd Rob Weijers van De Heikamp met de Multi-Culti Pannenkoek en derde Lennard Kok van Herberg de Boswachter met de Bananoffee.

De 15 deelnemers hadden zich via een voorronde op de HorecaFair geplaatst voor de finale. De finalisten bakten een zelf ontwikkelde specialiteitenpannenkoek zoals De Zoetekauw, Sushi Pannenkoek en Bananoffee. De pannenkoeken werden beoordeeld door een professionele proefjury een praktijkjury én een aparte kinderjury.

De prijs voor de meest originele specialiteitenpannenkoek ging naar Restaurant de Pannenkoek uit Enschede met hun Sushi Pannenkoek. De aparte kinderjuryprijs werd ook gewonnen door ‘t Jagersnest.

De sponsorprijs voor de lekkerste hartige pannenkoek kaas werd beschikbaar gesteld door Zwanenberg Food Group. De prijs ging naar Pannenkoekenhuis D’n Berepot uit Nieuwkuijk met hun Winterse Pannenkoek.

Het kampioenschap werd georganiseerd door Hakvoort Professional en Koopmans Professioneel, in samenwerking met Stichting de Lekkerste Wedstrijden en de Horecava.

Bron: Dr. Oetker Foodservice

Auteur: Steffen van Beek