Twee vestigingen quickservice formule Vapiano bieden bezorgservice

Vapiano is een informele Italiaanse restaurantformule naar een succesvol Duits concept

Convenience - Twee vestigingen van de Italiaanse restaurantformule Vapiano, in Tilburg en Rotterdam Plaza, bieden vanaf dinsdag een bezorgservice aan.

Vanaf dinsdag kunnen consumenten bij Vapiano Tilburg en Vapiano Rotterdam Plaza gerechten thuis laten bezorgen. Pasta’s, pizza’s, salades en dolci worden vers bereid bij de consument bezorgd. De bezorgers van Vapiano, door de franchiseformule ‘Vapianisti’ genoemd, gebruiken voor de bezorgservice speciale elektrische Vapiano fietsen.
Vapiano is een informele Italiaanse restaurantformule naar een succesvol Duits concept. De formule valt op door hoge kwaliteit producten die razendsnel vers voor het oog van de klant worden bereid. Er wordt gegeten aan lange houten tafels, waarbij consumenten zelf verse groenten aan hun bestelling kunnen toevoegen door deze van plantjes op tafel te knippen.

Eerste
De eerste Vapiano opende op 22 oktober 2002 in het Duitse Hamburg. Twee jaar later besloten de oprichters om Vapiano wereldwijd uit te rollen als franchise-concept. Inmiddels zijn er meer dan 130 vestigingen in dertig landen op vijf continenten en volgens de initiatiefnemers er staan nog heel wat nieuwe vestigingen op het programma. Nederland telt zeven Vapiano’s: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Tilburg.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk