Compass Group opent ook Dark Kitchen in Utrecht


De bonenburger van Eurest

Catering – Compass Group had al aangekondigd een nieuwe strategie te gaan volgen en start nu, na een succesvolle try-out in Amsterdam ook in Utrecht met een Dark Kitchen.

Na de ervaringen die zijn opgedaan met Dark Kitchens in Amsterdam is dit het moment om in Utrecht te starten. De Dark Kitchens worden niet alleen ingezet voor bezorging, maar ook voor het centraal produceren ter ondersteuning van andere locaties in de regio. Compass Group Nederland werkte al vanaf september vanuit een -centrale productiekeuken binnen de regio Utrecht ten behoeve van fooddelivery. “Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kunnen wij onze locaties ontlasten en ze voorzien van producten ten behoeve van lunch en banqueting. Daarnaast verkorten wij op die manier de keten doordat wij zoveel mogelijk met lokale leveranciers werken”, aldus Jacqueline van Beek, Operationeel Directeur Compass Group Nederland.

Eerst koude gerechten

Vooralsnog wordt gestart met koude gerechten zoals salades, poké bowls en wraps. Maar op niet al te lange termijn wordt dit assortiment ook uitgebreid met soepen, quiches en ander maaltijdgerechten.

Verdere uitbouw

Compass Group Nederland verwacht het werken met Dark Kitchens op korte termijn verder uit te bouwen binnen de regio’s waar Compass Group veel locaties heeft. De cateraar kan op die manier beter borgen dat de kwaliteit uniform is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht



Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid