Segment ‘IJs’ keert terug op Bakkersvak 2019

Beurzen – Het segment ‘IJs’ keert in 2019 terug op de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ambachtelijk ijs is besloten om ‘IJs’ een eigen, volwaardige plek op de beursvloer te geven. ‘IJs’ komt nu terug met...

FruitMasters wint Disney-award voor fruitcampagne

Onderscheiding – Koninklijke FruitMasters heeft als eerste licentiehouder een award van The Walt Disney Company ontvangen tijdens de Benelux Licensing Showcases. Het bedrijf wint de prijs in de categorie Food, Health & Beauty. Disney reikte de prijzen voor het eerst uit aan...

Quality Time wil rendement verbeteren bij leisurebedrijven

Platform - Quality Time is in september als platform van start gegaan om outlets in het leisurekanaal te helpen meer rendement te halen uit hun Food & Beverage-verkopen. Basis vormt het sparen punten op producten van Mars, Pepsico en Haribo, waarmee vervolgens gratis...

‘Cateraar Appèl wil komende jaren ín omzet verdubbelen’

Opening – Na een omzetverdubbeling de afgelopen vijf jaar, wil cateraar en familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch de komende jaren nog een keer in omzet verdubbelen. Die ambitie sprak eigenaar Geert van de Ven uit tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor afgelopen...

Shell en Deliveroo starten proef met bezorgen

Petrol - Shell en Deliveroo zijn een samenwerking aangegaan voor de bezorging vanuit de winkels van vier Shell-tankstations, in de steden Leiden, Rotterdam en Amsterdam. Hiermee is de bezorging aan huis mogelijk van een breed assortiment uit de winkels van Shell. Het gaat om de...

‘Overheid heeft regierol voor goed Klimaatakkoord’

Voedseldebat – Weg met wetten die circulaire voedselproductie belemmeren, die oproep klonk er bij Voedselpoort, het voedseldebat tussen politiek, bedrijfsleven en maatschappij, dat eerder deze week werd georganiseerd het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), LTO Nederland...

SLA krijgt EKO-keurmerk en start landelijke bezorging

Formulenieuws – SLA, de biologische saladebar, is bekroond met het EKO-keurmerk en breidt de activiteiten dit najaar uit met een cateringmenu, dat landelijk verkrijgbaar is. Het EKO-keurmerk 100% wordt aan SLA toegekend omdat het volledige aanbod van de sladebar vanaf nu 100%...

Oud-reclameman ontwikkelt Vuurbrood voor de horeca

Introductie – Een rond, gevuld en gegrild broodje. Dicht aan de randen en bovenop een ingebrand logo. Om dat goed te krijgen is oud-reclameman Cor den Boer vier jaar lang bezig geweest, om de doodeenvoudige reden omdat het nog niet bestond. Na één jaar testen is zijn Vuurbrood...

Green Deal-coalitie gaat werk maken van duurzaam voedsel in de zorg

Zorg - Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. Zij gaan zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg. Minister Bruno Bruins (...

BBB Maastricht trekt 15.000 bezoekers

Beurzen - De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. Dat laat de organisatie weten na afloop van het driedaagse evenement. De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten...