Dineren bij Mediamatic in tweepersoonskas
Horeca – In Engeland zijn ze er al en heten de ‘quarantainekassen’ lieflijk ‘igloo dinning’, maar feit is dat de tweepersoonskassen bij het Amsterdamse vegetarische restaurant Mediamatic een mooie oplossing zijn voor de anderhalvemeter horeca en gelijk ook in trek zijn bij de gasten; alle kassen zijn na 20 mei volledig volgeboekt.
Serres Séparées, noemt oprichter en directeur Willem Velthoven van Mediamatic de glazen eetruimtes zelf. Naar eigen zeggen heft hij ze ontwikkeld omdat hij zich ergerde aan collega’s in de horeca die roepen dat het onmogelijk is, gastvrij te zijn op 1,5 meter afstand. Ook hij ziet wel in dat de oplossing er niet voor iedereen liggen, maar er zijn ook creatieve oplossingen te vinden.
Het dineren in een kas was voor Velthoven logisch omdat die er bij zijn restaurant waren. Voorheen deden die ruimtes dienst voor allerlei kunstprojecten. Ze bleken na passen en meten ook geschikt te zijn als dinergelegenheid voor twee personen. In het geval van Mediamatic met uitzicht op het water. Ze waren snel volgeboekt. “Alleen bij warm weer en bij harde regen zijn de locaties iets minder geschikt,” laat een medewerkster weten. De kassen blijven echter een hele creatieve manier om, als de horeca weer meer vrijheid wordt gegeven, ook te voldoen aan de nieuwe richtlijnen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht
Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.
Lees berichtVan Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees bericht