Fairtrade Nederland roept op tot bewust consumeren


Fairtrade Nederland vraagt de komende week aandacht voor het belang van bewust consumeren

Actie- Fairtrade Nederland vraagt de komende week aandacht voor het belang van bewust consumeren. In de Fairtrade Week wil de organisatie consumenten duidelijk maken dat met kleine stappen toch veel impact gemaakt kan worden.

Fairtrade zet zich in voor het betalen van een eerlijke prijs aan boeren en werknemers wereldwijd. Als gekozen wordt  voor producten die Fairtrade gecertificeerd zijn, dragen zij hun steentje bij aan een wereld die eerlijk is voor mens en milieu. Door het kopen van producten met het groen-blauwe Fairtrade keurmerk, ka er echt verschil gemaakt worden voor boeren en werknemers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Eerlijke prijs

Een goed product verdient een eerlijke prijs. Een eerlijke prijs is nodig om te kunnen voorzien in basisbehoeften zoals eten, kleding, school en huisvesting. Maar ook om te kunnen investeren in duurzame landbouwmethoden waardoor boeren geen schadelijke bestrijdingsmiddelen meer hoeven te gebruiken en aandacht kunnen besteden aan het behoud van bossen. Als ze een eerlijke prijs krijgen, zijn zij beter in staat om goed voor zichzelf te zorgen maar ook om de aarde gezond te helpen houden zodat zij in de toekomst nog kunnen blijven produceren.

Fairtrade Week

Tijdens de voorjaarseditie van de Fairtrade Week (4-12 mei) vraagt Fairtrade Nederland meer aandacht voor Fairtrade producten om zo het volume te verhogen ten gunste van de boeren.

Bron: Fair Trade Nederland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Week van de fairtrade producten gestart

Actieweek – Deze week is het weer Fairtrade Week. Een week waarin alle fairtrade producten centraal worden gezet. Niet alleen in de supermarkt, maar ook binnen het out-of-homekanaal worden de producten een week lang extra in het zonnetje en op de kaart gezet. De Fairtrade Week wordt twee keer per jaar gehouden, in het voorjaar en in het najaar. De schijnwerper...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid