Hans Everse benoemd tot voorzitter Gastronomisch Gilde
Benoeming - De grootste culinaire vereniging van Nederland, het Gastronomisch Gilde, heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering Hans Everse benoemd tot voorzitter. Everse was reeds vice-voorzitter.
Hans Everse volgt in zijn rol als voorzitter de vorig jaar overleden SVH Meesterkok Gerrit Greveling op. Als bestuurslid is Everse al jarenlang betrokken bij het Gastronomisch Gilde. Hij is tevens voorzitter van de vakgroep Koksgilde en eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker en Oosterschelder B.V. waarmee hij aandacht voor gezondheid in relatie tot food op de kaart zet.
Jongeren
Waldrik Kremer is benoemd tot secretaris en Hugo Wijbenga als penningmeester. Beiden zijn al sinds lange tijd nauw betrokken bij het Gastronomisch Gilde en vormen samen met Everse het Dagelijks Bestuur. Voor de komende tijd gaat het Gastronomisch Gilde vooral de jongeren centraal plaatsen. Het gilde wil deze groep meer aan de vereniging binden door komend jaar speciale evenementen te organiseren.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Proef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten
Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.
Lees berichtFinalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees berichtTopchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.
Lees berichtKoffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde
Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.
Lees berichtGastvrij Rotterdam zet horecapersoneel in campagne centraal
Campagne - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt ter gelegenheid van de tiende editie een nieuw campagnebeeld. Centraal daarin staat de horecaprofessional.
Lees bericht