Horeca beschermt personeel tegen warmte'


Warmte - Steeds meer ondernemers nemen maatregelen om hun personeel te beschermen tegen de warmte. Dat signaleert ook Koninklijke Horeca Nederland. De belangenvereniging stuurde eerder een bericht uit dat ondernemers extra moesten zorgen voor hun personeel. Krapte op de arbeidsmarkt, vakantieperiode en aanhoudende warmte zorgen er voor dat veel van het huidige personeelsleden langer werkt dan normaal en ook meerdere dagen. Ondernemers zijn om die reden gedwongen maatregelen te nemen, zoals delen van hun terras af te sluiten, de zaak op bepaalde dagen dicht te doen of - bij cafetariabedrijven - bijvoorbeeld de zaak een uur eerder te sluiten. Of de maatregelen samenhangen met de oproep van KHN, of dat werkgevers zelf de verantwoordelijkheid nemen is niet duidelijk. Volgens een woordvoerster van KHN willen ook werkgevers dat hun eigen mensen niet bezwijken onder de werkdruk en de hoge temperaturen. Als gevolg van de lang aanhoudende hitte is de drukte op veel locaties buitennormaal groot. En ook ligt de temperatuur op de werkplekken van 10 tot 15 graden hoger dan normaal. Boven de frituur wordt het in sommige gevallen wel meer dan vijftig graden laten cafetariaondernemers weten. Ook in de keukens van strandpaviljoens lopen de temperaturen naar ruim boven de vijftig op. Klimaat in de keuken Volgens KHN zijn er wel maatregelen te nemen op de locaties die de arbeidsomstandigheden voor het personeel een stuk verbeteren. "Goed letten op het klimaat in de keuken, personeel voldoende laten drinken en voedzame maaltijden bieden en zware inspanningen zoveel mogelijk uit te stellen", aldus KHN op de website. Bron: @FoodClicks Warmte - Steeds meer ondernemers nemen maatregelen om hun personeel te beschermen tegen de warmte. Dat signaleert ook Koninklijke Horeca Nederland. De belangenvereniging stuurde eerder een bericht uit dat ondernemers extra moesten zorgen voor hun personeel. Krapte op de arbeidsmarkt, vakantieperiode en aanhoudende warmte zorgen er voor dat veel van het huidige personeelsleden langer werkt dan normaal en ook meerdere dagen. Ondernemers zijn om die reden gedwongen maatregelen te nemen, zoals delen van hun terras af te sluiten, de zaak op bepaalde dagen dicht te doen of - bij cafetariabedrijven - bijvoorbeeld de zaak een uur eerder te sluiten. Of de maatregelen samenhangen met de oproep van KHN, of dat werkgevers zelf de verantwoordelijkheid nemen is niet duidelijk. Volgens een woordvoerster van KHN willen ook werkgevers dat hun eigen mensen niet bezwijken onder de werkdruk en de hoge temperaturen. Als gevolg van de lang aanhoudende hitte is de drukte op veel locaties buitennormaal groot. En ook ligt de temperatuur op de werkplekken van 10 tot 15 graden hoger dan normaal. Boven de frituur wordt het in sommige gevallen wel meer dan vijftig graden laten cafetariaondernemers weten. Ook in de keukens van strandpaviljoens lopen de temperaturen naar ruim boven de vijftig op. Klimaat in de keuken Volgens KHN zijn er wel maatregelen te nemen op de locaties die de arbeidsomstandigheden voor het personeel een stuk verbeteren. "Goed letten op het klimaat in de keuken, personeel voldoende laten drinken en voedzame maaltijden bieden en zware inspanningen zoveel mogelijk uit te stellen", aldus KHN op de website. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid