Kabinet ziet mogelijkheden terrassen te openen op 31 maart
Coronamaatregelen – Het kabinet ziet mogelijkheden dat de terrassen op 31 maart weer open kunnen. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen laag wordt gehouden en dan met name het besmettingsgetal, de zogenoemde R-waarde. Als deze onder de 1 kan worden gehouden, ziet demissionair minister De Jonge wel degelijk ruimte om de horecaterrassen weer te openen. De eerst volgende datum daarvoor zou zijn 31 maart.
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) toonde zich na afloop van de persconferentie blij over het feit dat rond Pasen de terrassen weer open mogen als de coronacijfers dat toestaan, maar het perspectief dat daarmee aan de horeca wordt geboden absoluut onvoldoende te vinden. KHN-directeur Dirk Beljaarts sprak daarom van een stap, maar wel een heel kleine stap. “Absoluut onvoldoende", zo zei hij.
Perspectief
Beljaarts is ook blij dat het kabinet iets van perspectief geeft, want dat is beter dan wat er de afgelopen tijd steeds moest worden gedaan. “Dit is beter dan in het duister tasten wat we hiervoor moesten doen,” aldus de KHN-man. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei tijdens de persconferentie wel dat, als de terrassen opengaan er wel een maximaal aantal gasten aan tafel en op het terras komt. Aan welke aantallen De Jonge denkt is nog niet duidelijk.
Avondklok blijft
Hoewel het kabinet eerder de avondklok als een van de eerste maatregelen wilde afschaffen wordt deze ook verlengd tot 31 maart. Volgens demissionair minister president Mark Rutte heeft het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerd deze maatregel nog in stand te houden, omdat die in combinatie met andere maatregelen positief uitwerkt in het terugdringen van het besmettingsgetal.
Positief
In tegenstelling tot eerdere persconferenties bood de inhoud van de vanavond gehouden persconferentie toch een duidelijk positiever beeld. De hogere vaccinatiegraad en de oplopende buitentemperaturen geven aanleiding om toch een aantal maatregelen de komende periode te versoepelen. Voorwaarde daarvoor is wel dat de mensen zich zoveel mogelijk aan de nu geldende maatregelen houden.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees bericht