La Place serveert broodje meelworm op Lowlands

La Place broodje meelworm

Leisure - La Place serveert dit weekend broodjes meelworm op Lowlands. Het bedrijf, dat als cateraar voor het festival werkt, vindt meelworm goed passen binnen haar 100% natuurlijke assortiment en wil het broodje uitproberen bij jongeren. Het broodje wordt verkocht als 'broodje Lef XXL'.

Het eten van insecten is gezond, maar zeker nog niet ingeburgerd. Insecten leveren eiwitten, ijzer en vitamine A, B2 en D. Ze zijn daarmee vergelijkbaar met vlees van varken, kip of rund. De meelwormen worden in hun geheel gebakken en zijn beschikbaar als topping op de 100% natuurlijke, dagverse en huisgemaakte broodjes van La Place. De meelwormen worden ingekocht bij een vaste leverancier van La Place de firma Ruig in Oostzaan

Gasten kunnen op het festival zelf kiezen of ze deze gezonde, eiwitrijke worm op hun broodje willen of niet. La Place serveert de broodjes meelworm alleen dit weekend.

In alle werelddelen, behalve Europa en Noord-Amerika, eten mensen vaak insecten zoals gebakken mieren, bijensoep of gefrituurde sprinkhaan. La Place wil graag bijdragen aan een duurzamere wereld, en gelooft dat het eten van insecten hieraan kan bijdragen.

Insecten eten in plaats van rund, varken of kip levert milieuwinst op. Voor het kweken van insecten is veel minder landbouwgrond nodig. Ook is de CO2-uitstoot flink lager. Ten slotte hebben insecten veel minder voer nodig. Voor een kilo rundvlees is bijvoorbeeld drie keer zoveel voer nodig dan voor een kilo eetbare insecten. Het vetpercentage is vaak lager en gunstiger van samenstelling. Dat betekent veel onverzadigd vet, zoals linolzuur.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek