Lichte daling jaaromzet Sligro ondanks groei vierde kwartaal
Groothandel – Ondanks een forse groei in het vierde kwartaal van 2021 is de jaaromzet van Sligro Food Group licht gedaald. De omzet kwam met €1.898 miljoen 2,5% lager uit dan de omzet ad €1.946 miljoen in 2020 een jaar eerder, ondanks de stijging van 21,5% in het vierde kwartaal van 2021 ten opzichte van vorig jaar.
In het laatste kwartaal van 2021 van oktober tot en met december kwam de omzet uit op 554 miljoen euro. De Nederlandse activiteiten zorgden voor een omzet van 501 miljoen euro. De omzet in België was goed voor 53 miljoen euro. Over het vierde kwartaal van 2020 lag de omzet van de gezamenlijke activiteiten nog op 456 miljoen euro.
België kende in het vierde kwartaal een minder strenge lockdown voor de horeca dan Nederland. Nederland kende 32 weken (gedeeltelijke) sluiting van de horeca in 2021 ten opzichte van 24 weken in 2020. In België was de horeca 39 weken gesloten in 2021 ten opzichte van 42 weken in 2020. In vergelijking met het niveau vóór COVID beliep de omzetafname 23% (Q4:15%).
Door de verschillende lockdownperioden liepen de omzetten bij de zuiderburen ook minder terug dan in Nederland. Terwijl in Nederland sprake was van een omzetdaling over het jaar genomen van 2,6%, nam de omzet in België af met 0,9%. Nederland kende in het vierde kwartaal van 2021 een omzettoename van 21,0%, België 26,7%.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSligro behaalt certificering voor duurzame bedrijfsvoering
Groothandel - Sligro Food Group Nederland heeft het ISO 14001:2015 certificaat verkregen voor ontvangst, opslag en transport van food en non-food producten. Op het gebied van milieumanagementsystemen is ISO 14001:2015 de internationale norm.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees bericht