McCain komt met koelverse frites

McCain start met koelverse friet

Fastservice - Nieuws van McCain. De frietfabrikant komt met McCain Prime Chill’ koelverse frites. Aanleiding voor de introductie is de toenemende vraag van cafetariahouders naar kwalitatief betere koelverse frites.

De stap is opmerkelijk, McCain zwoer altijd bij diepvriesfriet. Het bedrijf was daardoor nog niet eerder actief met koelverse frites. Kijkend naar de cijfers, dan is de lancering logisch. Met de introductie van Prime Chill’ boort McCain namelijk een grote markt aan: maar liefst 67 procent van de Nederlandse cafetaria’s maakt gebruik van koelverse frites. Waarin maakt McCain Prime Chill’ dan het onderscheidt? Door een constante kwaliteit gedurende het hele jaar te presenteren, stelt Maaike van den Hurk van McCain in een reactie. “Allereerst hanteren wij zeer strenge selectieprocedures voor onze grondstoffen. De Fontane aardappelen, een ras waarmee wij al 10 jaar positieve ervaring hebben,  die we gebruiken voor dit product worden bij binnenkomst in de fabriek uitgebreid gecontroleerd, aardappelen die niet aan onze hoge eisen voldoen worden niet gebruikt om frites van te maken.” Tijdens het proces in de fabriek werkt McCain volgens haar daarbij volgens vastgelegde ‘McCain best practices’. “Hiermee zorgen we ervoor dat elke stap in het productieproces gecontroleerd plaatsvindt. Tijdens het proces vinden tevens veel kwaliteitscontroles plaats, frites die niet voldoen aan onze specificaties worden afgekeurd en niet ingepakt voor verkoop.”

Onderzoek

Uitgebreid onderzoek ligt ten grondslag aan de introductie. Zo bleek volgens Van den Hurk uit deze onderzoeken dat de belangrijkste verbeterpunten voor koelverse frites liggen op het gebied van een constantere kwaliteit (met name tijdens de zomerperiode) én in het aanbod van een frietje dat ook nog warm en krokant is bij meenemen naar huis. “Bij de ontwikkeling van Prime Chill’ koelverse frites heeft McCain nadrukkelijk rekening gehouden met het feit dat ruim twee derde van de cafetariaklanten de bestelde frites meeneemt om ze thuis op te eten. De frites zijn zelfs na 10 minuten in een afgesloten familiezak nog lekker warm en krokant. Tijdens onderzoek bleek 70 procent van de respondenten McCain Prime Chill’ krokanter te vinden dan andere koelverse frites.”

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek